Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Шматочок щастя своїми руками. Новорічне печиво від Едуарда Насирова

Шматочок щастя своїми руками. Новорічне печиво від Едуарда Насирова

9 грудня 2021 | 15:53

У нашій сьогоднішній публікації - чергова порція смачних передноворічних подарунків від Едуарда Насирова. Цього разу мова піде про печиво. Адже яке без нього свято?
Найкращий подарунок - зроблений своїми руками, а якщо він ще й смачний - то це не подарунок, а шматочок щастя! Новий рік і Різдво найкращий привід спекти смачні подаруночки для своїх рідних та близьких! Пропонуємо кілька перевірених роками рецептів, з яких ви зможете зібрати чудові святкові набори:
 

ПРЯНИКОВЕ ПЕЧИВО (УЛЮБЛЕНЕ)

Знаєте, чому це печиво одне з моїх найулюбленіших серед новорічних? Тому що воно медове, тому що неймовірно ароматне, ще й зберігається кілька років. Але, напевно, найпрекрасніше те, що його можна вішати на ялинку. Готую щороку і не лише собі, але й на замовлення всім друзям. Ось така от радість і щастя. Тож почнемо:
 

180 г меду
70 г цукру
70 г вершкового масла
350 г борошна
по 1/2 ч. л. кориці, імбиру, кардамону та розпушувача
1 яйце
айсінг (1 білок, 200 г цукрової пудри, 1/2 ч. л. лимонного соку)

Прогріти мед з цукром і вершковим маслом до тих пір, поки цукор не розчиниться. Зняти з вогню, остудити. Додати до борошна прянощі та розпушувач.
У медову масу додати яйце і борошняну суміш, розмішати. Залишити на 2 години при кімнатній температурі.
Через 2 години тісто розкачати завтовшки 1 см, вирізати печиво, коктейльною трубочкою зробити дірочку та випікати в духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
Поки остигає печиво приготувати глазур.
Для цього цукрову пудру змішати з лимонним соком і білком. Ретельно перемішати і прикрасити печиво за бажанням. Можна додати харчовий барвник і зробити печиво різнокольоровим.
Залишити на кілька годин, поки глазур не застигне.
 

КОКОСОВЕ ПЕЧИВО З ШОКОЛАДОМ

Це печиво одне з моїх улюблених - готується воно швидко, легко, а результат ну просто приголомшливий!!! Завжди готую подвійну порцію, оскільки одна зникає на очах:)
 

На 1 деко:
90 г коксової стружки
90 г цукрової пудри
1 білок
2 ч. л. кукурудзяного борошна
30 г шоколаду

Духовку розігріти до 150 градусів.

Білок збити з цукровою пудрою. Додати кокосову стружку і обережно перемішати. В останню чергу ввести кукурудзяне борошно. Перемішати і, формуючи руками або 2 ложками, печиво викласти на застелене пергаментом деко.
Випікати до злегка золотистого відтінку хвилин 20-30 в залежності від розміру печива та особливостей духовки.
Знімати з дека після того, як печиво остигне.
Полити печиво розтопленим шоколадом і подавати до столу.
Зберігати печиво можна близько тижня у банці або коробці.
 

ПЕЧИВО З ТРІЩИНАМИ

Це не перше печиво з тріщинами, яке я готував, але, напевно, найкраще:) Дуже хороший рецепт з прекрасним результатом.
 

На 2 дека:
1, 1/4 склянки борошна
1 ч. л. розпушувача
дрібка солі
60 г гіркого шоколаду
50 г вершкового масла
2 яйця
1/2 склянки подрібнених волоських (або інших) горіхів
1/2 склянки червоного вина/молоко/вода кип'ячена
2 ст. л. тростинного цукру
1 склянка цукрової пудри

Масло розтопити на водяній бані з шоколадом. Додати в масу, злегка збити з цукром яйця. Додати дрібку солі, горіхи та просіяне з розпушувачем борошно. Борошно вводити чергуючи його з рідиною (вином, молоком або водою).
Замісити тісто і відправити в холодильник на 2 години.
Духовку розігріти до 180 градусів.
З тіста руками сформувати невеликі кульки (з волоський горіх). Цукрову пудру висипати на тацю і добряче обваляти ці кульки.
Викладати майбутнє печиво на відстані один від одного на застелене пергаментом деко. Випікати 12-14 хвилин.
Готове печиво спокійно можна зберігати в герметичній коробці тиждень.
 

ІМБИРНЕ ПЕЧИВО З КАКАО

Це ремейк старого печива, яке свого часу мене потішило, але з фотогенічністю минулого разу у нього не склалося. Тому вирішив виправити ситуацію, а заразом і ялиночку спорудити. Ви, звичайно, можете спекти будь-якої форми, яка вам подобається, або, як я, зробити святковий варіант.
 

На 2 ялинки або 3 дека:
320 г борошна
2 ч. л. меленого імбиру
1 ч. л. кориці
щіпка кардамону
1/2 ч. л. розпушувача
100 г вершкового масла
150 г цукру
2 ст. л. какао
1 велике яйце
4 ст. л. меду (рідкого)

Борошно просіяти з розпушувачем, прянощами і какао в миску. Додати холодне рублене масло і вимісити до стану крихт. Влити мед, додати яйце і замісити тісто.
Можна починати готувати або трохи потримати на холоді.
Розкачати тісто завтовшки 0,5 см і вирізати печиво.
Випікати при температурі 180 градусів хвилин 12-14.
Печиво знімати з дека раджу в теплому вигляді - тому як воно твердне, остигаючи. Якщо, звичайно, ви використовуєте силіконовий килимок, то різниці, коли знімати, немає. Хоча робіть, як знаєтеJ
Я робив ялинку, тому приготував айсінг, не сильно крутий - щоб трішки стікав. Промазуєте яруси майбутньої ялиночки і збираєте її. Верхівку я пік заздалегідь із зубочисткою - щоб було простіше її встановити.
У печиві, що зверху, я, поки воно було гарячим, зробив зубочисткою дірочки, у які потім і вставив маківку.
Печиво можна зберігати спокійно до 3 тижнів у герметичній ємності.

Телепрограма