Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Публікації

Дівчата Джеймса Бонда
2 вересня 2009 | 13:30

Заклопотаний порятунком світу, але завжди знаходить час на дівчат. Жінки суперагента Джеймса Бонда змінюються з кожною новою серією. І лише одна жінка змогла протриматись в бондіані 20-ть серій. Це закохана в агента 007 секретарка. Їхні стосунки не заходять далі ніж двозначні жарти. А от серце агента належить дружині, яку вбили. Найкращих дівчат Джеймса Бонда рахував Веніамін Трубачов.

Веніамін Трубачов, журналіст:

- Дівчину Джеймса Бонда зіграло вже більше сотні актрис. Але перша глядачам запамяталась надовго. Швейцарку Урсулу Андресс і нині вважають однієї з найсексуальніших жінок агента 007 за всю історію бондіани. Зваблива блондинка у бікіні, зявилась перед очима Бонда саме на пляжі.

Вона просто пірнала у морі та збирала мушлі, але саме така дівчина стає секс-символом нації. Коли вона виходить на берег і по її тілу ще стікають краплинки води - може здатися, що у світі немає нікого красивішого, ніж Хоні Райдер. Саме так у фільмі звали першу дівчину агента 007.

Урсула Андресс, дівчина Джеймса Бонда у фільмі "Доктор Ні" (1962 р.):

- Я ж постала як атлетична жінка, спортивна, сильна, рішуча. Напевно це справило враження і принесло успіх моїй героїні.

Усі наступні дівчата Бонда намагались наслідувати Урсулу Андресс. Але за два роки у стрічці "Голдфінгер" з'явилась інша акторка, яка до сьогодні очолює рейтинг найпопулярніших дівчат Бонда.

За книгою Пуссі Галор була лезбійкою, але у кіношній версії Бонд все ж таки змушує її змінити думку про чоловіків. Смілива, рішуча та напрочуд зваблива - це найбільш авангардний та модерний образ дівчини Бонда.

Хонор Блекмен, дівчина Джеймса Бонда у фільмі "Голдфінгер" (1964 р.)

- Грати Пуссі було надзвичайно приємно, моя мама запитувала - чому не граєш гарні ролі, але лиходійку або стерво грати набагато приємніше.

А от ця тендітна дівчина стала першою негативною героїнею серед дівчат Бонда. Лиходійка Фіона Вольпе підступна та красива - саме такий образ створила героїня фільму "Куляста блискавка".

Вона робить усе, що й Бонд: влучно стріляє та швидко їздить. Але найнебезпечнішою вона була у спальні. У семидесятих жінки стають самостійними та розкутими й переносять цей образ на екран. Зазвичай, у фільмах дівчата - подвійні агенти. Дівчина фантазія - саме такими постають жінки секретного агента у 80-х та 90-х. У ці часи з'являється більше оголеності та відвертості.

А тут вже не до інтиму. Ця дівчина гідна пара Бонду, вона може й сама вкласти на підлогу кілька десятків кремезних чоловіків. Етнічна китаянка Мішель Єо сама виконує всі трюки та більшість сцен з рукопашним боєм.

Мішель Єо, дівчина Джеймса Бонда у фільмі "Завтра ніколи не помре" (1997 р.)

- Вона агресивна, вона впевнена, вона здатна робити те, чого Бонд робити не може.

В останньому фільмі дівчиною Бонда стала українка Ольга Куриленко. Саме вона є першою дівчиною, яку агенту 007 не вдалось звабити. Усе обмежилось поцілунком у машині.

Сексуальні і водночас розумні, вони можуть за себе постояти. У кожній стрічці зовсім інші образи дами Бонда. Вже минуло практично 50 років від першої серії боніанти, але у фільмах дівчата назавжди залишаться молодими та секс-символами свого покоління.

Веніамін Трубачов, Сергій Єрьоменко, К1

Дівчат Бонд міняв, як машини, а машини, - як дівчат. Про улюблені авта, про мартіні з горілкою, елегантний одяг та зброю. Про все, що любить Бонд. Джеймс Бонд дивіться завтра. А всі серії Бондіади на нашому каналі щодня - одразу по закінченні Одного дня.

Телепрограма