Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Публікації

Трюки Джеймса Бонда
3 вересня 2009 | 00:00

А далі про кіно зрозуміле, хоча й дороге. К1 продовжує серіал про Джеймса Бонда. Лише найкращі автомобілі, специфічні алкогольні коктейлі та елегантний одяг - це головні риси образу таємного агента. Найнебезпечніші трюки, які лише можна вигадати - для британського шпигуна теж не проблема. Усе про стиль Джеймса Бонда - наш кореспондент Веніамін Трубачов.

Веніамін Трубачов, журналіст:

- Одне з найбільших захоплень Джеймса Бонда - азартні ігри. Агент 007 найкращий гравець у казино з поміж усієї британської розвідки. Тож практично у кожному фільмі Бонд сідає за такий стіл і грає у баккару. Це улюблена карточна гра знаменитого супершпигуна. Роздається дві або три карти, залежно від розкладу, і перемагає той, хто набере більше очок.

У які б ігри супершпигун не грав - завжди перемагає. Постійно обігрує лиходіїв, терористів та вбивць. Найчастіше ставки сягають десятків мільйонів, але Джеймс Бонд навіть оком не веде, його холоднокровності та вдачі може позаздрити будь-який картяр.  

Це традиційний напій Джеймса Бонда. Подібна фраза звучить практично у кожному фільмі. Але скільки б агент 007 не випив - постійно залишається у формі та ще й за злочинцями ганяється.

Мода минає та стиль агента 007 вічний. Характерна риса одягу - це смокінг. Холод чи спека, але Бонд завжди з елегантним метеликом. Точніше майже завжди. Бо інколи Джеймсу доводить перевдягатись у більш пікантне вбрання: тут він з’являється у блакитному дитячому махровому костюмі, а згодом - у кілті прикрашеному рюшами, а за кілька років Джеймс Бонд рятує Англію вже у жовтому лижному костюмі на блискавці. У той час - край несмаку.   

Тут немає жодної графіки, це насправді стрибає з величезної гори каскадер та дублер Бонда. Здається, шансів вижити немає.

Але він скидає лижі та розкриває парашут з Британським прапором. Такі трюки смертельно небезпечні. 

Стрибок з літака один з найвідоміших трюків у виконанні Бонда. Агент летить у вільному падінні без парашута і вже у повітрі забирає рятівний купол у лиходія. Здається, це зробити, а тим паче ще й зняти - неможливо, але 88 дублів - і двохвилинний епізод готовий.

Неймовірне спорядження надважливе у фільмах про Бонда: сигарети начинені вибухівкою, лижні палиці, що стріляють кулями. У нього на похваті завжди знайдеться іграшка для противників: окуляри, які наскрізь сканують людей, пристрій, який може відтяти голову, вибухові кульки та фотоапарат з лазером, який пропалює стіни. Потім з'явився підводний човен, дипломати, які вибухають. Але найголовніші - це машини Бонда.

Автівки буквально нашпиговані: кулеметами, шпичаками, що вилазять з коліс. Машина стріляє назад мастилом та навіть оснащена сидінням-катапультою. Автомобіль Бонда - завжди найкрутіший.

Але легковиками захоплення Бонда не обмежуються. Поганяти містом на танку - теж не проблема, розтрощивши дорогою кілька будинків. У які б неприємності агент 007 не потравляв - завжди виплутається. І кожний образ Джеймса Бонда - стає зразком стилю мужнього, відважного та авантюрного чоловіка.

Веніамін Трубачов, Сергій Єрьоменко, К1

Цей, як й інші сюжети, що вам сподобалися, - доступні для перегляду на нашому сайті. Завра - про кіноляпи в фільмах про агента 007. Сама ж Бондіана - щодня після випуску програми Один день.

Телепрограма