Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Публікації

Знатоки по іншу сторону камери
Знатоки по іншу сторону камери
7 грудня 2009 | 19:52

Георгій Жарінов - легендарна особа у своєму роді.Режисер культової російскої програми  "Що? Де Коли?" , "Керував" програмою с першого її прямого ефіру, а зараз ще й передає свій безцінний досвід режисерам в Україні.

Чи вдалася постановка?

- Нам завжди все вдається та буде вдаватися в майбутньому.Вдалася. Не просто гра, а серія. Серія зі своєю драматургією, зі своїм накалом пристрастей, поразками та перемогами. Все це вдалося.

А чи є якісь особливості праці в Україні?

- Особливості праці в Україні є. Дуже професійна знімальна група.

Більш професійна, ніж московська?

- Ну, ми Москву зараз не розглядаємо.Розглядаємо Україну. Справа в тому, що кожна людина на вагу золота.І втрата кожного, включаючи навіть прибиральницю, призвела б до більш низького результату. А так результат дуже непоганий.

 Чого не вистачає?

- Не вистачає грошей. Їх завжди не вистачає. Це не тільки в Україні, а й у нас, в Росії.

Скільки потрібно, щоб все було добре?

- Багато. Чим більше, тим краще. Чим більше грошей, тим вищий художній результат.

Які Ваші прогнози? Яким буде розвиток " Що? Де Коли?" в Україні?

-Прямий ефір. Безпрецедентний для українського телебачення. Програм такої складності, я думаю, в Україні нема.

Знатоки сьогодні програли. Ви засмутилися або вболівали за телеглядачів?

- Я завжди вболіваю за телеглядачів. Вірніше за те, що вони побачать. А те, що вони побачать, думаю, їм сподобається.


Про найважчі моменти зйомок Олександр Даруга, режисер-постановник із Prime Production :

Як Вам здаэться, шоу вдалося?

- Так, безумовно.

Що було найважчим?

- Як вам сказати, це эдиний організм.Найважча складова- технічна сторона. Що стосується команди, що забезпечувала шоу та команди, роблячої шоу безпосередньо за цим столом - є співпраця, зіграність, любов до геніальної ідеї Володимира Явовлевича Ворошилова. Я тільки сьогодні подумав про те, що, мабуть, в цілому світі нема нема подібної інтелектуальної гри, де дійсно працює інтелект. Де це не нудно і не соромно дивитись. у нас це все вдається зробити.

Чому в світі ніде нема, а у нас є? У нас люди розумніші?

- Так. А чому ми з Вам говоримо на українській та російській, а вони не вміють цього робити?
Це зовсім не залежить від нації. все тому що була геніальна людина - Ворошилов, він придумав геніальну ідею, яка ніколи не помре, я в цьому більш ніж певен. Навіть якщо вона не буде збирати тих горезвісних рейтингів, на яких базується все телебачення, все одно ця гра буде жити. Вона пафосна. престижна та, бузумовно, брендова. Кожний канал, мені здається, повинен вважати за честь мати в своєму репертуарі таку програму.

Чи достатньо спеціалістів в підготовці програми?

- Спеціалістів достатньо скрізь. З оператором-постановником Юрієм Металевим ми прийшли к тому, щоб хнімати подібну гру у нас в Україні ще у 1994 році. Але в силу різних обставин, перш за все фінансових, ми не змогли цього зробити. Знімали варіанти с київским клубом " Щр? Де? Коли?", загорілися, хотіли це робити. Зараз, слава Богу, з'явилася команда одеських хлопців.Ми знайшлись і у нас це вийшло.

Скільки часу зайняла підготовка?

- Точно сказати не можу. За сьогодні ми зняли 4 гри, хоча  це не правильно. Це прямоефірна гра.Проте, до неї требв дійти, підготуватися. І наша команда готова забезпечувати прямий ефір. Михайло Комаровский - кращий режисер прямого ефіру, який існує в Україні. І в Москві він би міг працювати абсолютно нормально. І взагалі вся ця команда- професіонали. Але якщо хтось вибуває, на його місце, звичайно, знаходять іншого, та навчають. Тут дуже важливо хотіти та горіти цим. А гра цього коштує!

За кого вболівали?

- Я вболіваю за гру. Для мене неважливо хто виграє, а хто програє. Важливо, щоб гра здійснилася.

 

Джерело: Телекритика

Телепрограма