Головна Мапа сайту Контакти
RSS
23 січня 2009
Один день. Спорт

Сноукайтинг - новий цікавий спорт

21:04

Гірськолижний спорт не завжди травмо-небезпечний. Це довели у французьких Альпах. Там опановують сноукайтинг. Спортсмени прикріплюють до звичайних лиж чи сноуборда вітрило. А далі можна фантазувати. Наприклад, ширяти у повітрі та виконувати різноманітні фігури. У будь-якому випадку приземлення буде м’яким. Звичайно, лише якщо ви не абсолютний "чайник". Курс початківця - сноукайтера - далі у нашому сюжеті.

Перша порада професіонала. Забудьте про казкові краєвиди, лижі або ж дошку. Насамперед, потрібно засередитися на кайті. Це своєрідне вітрило і кермо спортсмена. Впоратись із ним зовсім просто.   Другий крок – з’єднайте кайт з лижами, чи дошкою. Тепер ви готові до першої поїздки.

Себастьєн Нестола, інструктор зі сноукайтинга:

- Не тримай спину прямо, нахились! Коли ти займаєшся віндсерфінгом ти ж не стоїш струнко. У сноукайтингу - те саме. Із рівною спиною вітер не упіймати.

І, нарешті, момент істини. Під вітрилом, на лижах ви долаєте кілька метрів. Тепер ви справжній сноукайтер. До того ж сповнений емоцій.

Армандін Новіс, сноукайтер:

- Фантастика! Неймовірно! Ти їдеш так плавно. Відчуття незабутні. Давай спробуємо ще раз. Але вже у інший бік.

Батько сноукайтингу - кайтсерфінг. Це коли спортсмен сполучає кайт із дошкою і рухається по воді. Такому захопленню - вже 10 років. А от у гори шанувальники екстремального спорту піднялись лише  тепер. Курорт Ла Розьє одразу став меккою сноукайтерів. Адже тільки тут скелі утворюють ідеальний коридор для вітру.

Себастьєн Нестола, інструктор зі сноукайтингу:

- Ти немов лягаєш на перину. Особливо, коли такий пухнастий сніг.

М’яке приземлення, обіцяне інструктором, звичайно буде. Щоправда, не за день чи два. На перших тренуваннях доведеться кілька разів добряче гепнутись у замет.

Дмитро Євчин, К1.

Телепрограма