Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 січня 2009
Один день. Спорт

Оле Бьорндален святкує 35-річчя

21:02

Хто-хто, а легендарний - Оле Ейнар Бьорндален ще добре тримається на ногах. Сьогодні норвежцю виповнюється 35. Скандинава недаремно називають "королем біатлону". Адже Бьорндален - 10 разовий чемпіон світу та 5-и-разовий олімпійський чемпіон. За кількістю перемог на етапах Кубка світу - Оле другий серед усіх спортсменів лижних видів спорту. Він поступається лише гірськолижнику Інгемару Стенмарку.

Лижна швидкість Бйорндалена

Швидкість бігу чи не головний козир Оле Ейнара Бьорндалена. З усіх біатлоністів норвежець - другий, кому вдавалося виграти кубок світу з лижних перегонів пересічною місцевістю. Таким трофеєм, окрім Оле, може похизуватись тільки його співвітчизник - Ларс Бергер. Мало того - Бьорндален впевненно почувається як на рівній поверхні, так і на горбистій місцевості. Усе - це завдяки вражаючій спортивній юності норвежця. На той час - Оле грав у футбол, гандбол, метав списа, займався велоспортом, а головне - захоплювався легкою атлетикою. Зокрема, вигравав бронзу чемпіонату Норвегії у бізі на 3 тисячі метрів.    

Влучність стрільби скандинава - 83%

Стрільба. У цьому компоненті Бойрндален міг би позмагатись із професійними стрільцями. Середній показник влучності скандинава - 83 відсотки. І з віком ця цифра тільки збільшується. Наприклад лише торік Оле Ейнар показав найкращий результат у кар’єрі - 93 відсотки. А влучити у ціль в біатлоні - не так-то й просто. Відстань до мішені - 50 метрів. Це при тому, що її діаметр при стрільбі лежачи - менше 5-и сантиметрів. Якщо додати виснаженість спортсмена після бігу, то здається влучити у яблучко не можливо. Натомість Бойрндалену вдається. Йому не заважають навіть ось такі осічки. Зазвичай Оле холоднокровно б’є у ціль.          

Спортивна філософія Бьорндалена

Спортивна філософія Бьорндалена у єдиній фразі - "Головне не перемога, а шлях до неї. Особливо останні метри, коли помилятися не можна". Саме тому норвежцю ніколи не бракує мотивації, попри те, що він виграв геть усі трофеї. У 35 Оле Ейнар не збирається зупинятись. Наступного року Бьорнадлен планує поїхати на Олімпіаду до Ванкувера. А у 2014-му - вже 40 річним - змагатись на Білій олімпіаді у Сочі. 

Телепрограма