Головна Мапа сайту Контакти
RSS
11 лютого 2009
Один день. Спорт

Фанати Бразильської збірної з футоблу вдалися до магії

21:04

"Збірна США з футболу, стережись!" - погрожують мексиканські фанати. У "країні ацтеків" в продажу з'явилися футбольні ляльки вуду. Придбати чаклунську іграшку може кожен охочий. Адже в боротьбі за вихід на Чемпіонат світу-2010 усі засоби згодяться. Навіть магія може допомогти. Головне, щоб улюблена команда обіграла принципового суперника. Вболівання по-мексиканськи - в сюжеті.

Збірна Мексики проводить останнє тренування на рідній землі. Менш ніж за добу команда шведа Свена Горана Еріксона вирушить до американського міста Коламбус. Там і відбудеться принципове протистояння. Зазвичай саме Мексика і США представляють Північну Америку на міжнародних турнірах. І тепер боротьба між командами загострилась. На кону - путівка на Чемпіонат світу. Мексиканська спортивна газета тільки долила оливи до вогню. Журналісти вигадали акцію підтримки із використанням справжньої магії.

Даніель Пас, маркетолог спортивної газети "Рекорд":

- Насправді ідея з ляльками вуду прийшла з Європи. Три роки тому німецькі фани використали вуду, щоб допомогти своїй команді виграти Чемпіонат світу. Хай там як, а мені здається, для Мексики - це оригінальна ідея. Адже в Латинській Америці ще не виготовляли чаклунських ляльок спеціально до футбольних поєдинків.  

Ось таких ганчір'яних красунь із набором голок задарма не видають. Потрібно зібрати п'ять купонів із газети, доплатити трохи більше трьох доларів і тільки після цього чаклунський набір уболівальника - твій. На замовлення газетярів виготовлено 9 тисяч ляльок вуду.

Хосе Антоніо Кортес, автор футбольної колонки газети "Рекорд":

- Ми хочемо, щоб стадіон був вщерть заповнений. Адже у грі проти команди США збірна Мексики повинна відчувати підтримку тисяч уболівальників. Ляльки вуду - просто приманка для фанів. А взагалі, мексиканці чорною магією ніколи й не займалися.

Від чарів журналісти відхрещуються, однак до справи взялись професійно. У газетних агітках пропонують фанам уявляти замість ляльок американських футболістів. А перед грою радять проштрикувати лялькам ноги голкою, або ж просто їх відрізати. Торгівля футбольною магією ведеться жваво. Футбольна лялька вуду припала до душі вболівальникам. 

Федеріко Гомес, вболівальник збірної Мексики з футболу:

Ідея дійсно оригінальна. Сподіваюся, це допоможе взяти гору над американцями. Ми не перемагали північного сусіда вже у кількох поєдинках.

Дмитро Євчин, К1.

Телепрограма