Головна Мапа сайту Контакти
RSS
13 березня 2009
Один день. Спорт

НБА хоче змінити правила пробіжки

21:03

Керівництво Національної Баскетбольної Асоціації наступного літа хоче змінити правила щодо пробіжки. Йдеться про легалізацію так званого «крабового дриблінга». Це коли обходячи суперника, гравець настрибує, і потім ще робить два кроки у бік кільця. Ініціював зміни майстер цього трюку Леброн Джеймс. А голови НБА погодилися, зауваживши - гра змінюється, тож потрібно робити гнучкІшими й правила. Поки що команди з'ясовують стосунки за старими канонами. Про останні поєдинки лідерів регулярного чемпіонату - далі Яна Биховець.

Сан-Антоніо - Лейкерс 95:102

У матчі найкращих команд Західного дивізіону "Лейкерс" у гостях переграв "Сан-Антоніо" і першим забезпечив собі місце в плей-офф. Цікаво, що команда з Лос-Анджелеса виграла лише у першій чверті, але дуже переконливо - 35:17, і цієї переваги вистачило до кінця гри. Господарі намагалися ліквідувати стартовий провал. Але навіть супер-результативна гра Паркера та Фінлі - півсотні очок на двох - не врятувала становища. Дійсно, важко конкурувати з три-очковими кидками Кобі Брайанта. До речі, він вчергове став героєм зустрічі, заробивши 23 очки.

Фінікс – Клівленд 111:119

В іншому матчі регулярного чемпіонату НБА "Клівленд" переміг "Фінікс". Це своєрідний рекорд - саме на цьому майданчику баскетболісти з Клівленду не вигравали вже 10 років поспіль. Перервати безуспішну серію допоміг своїй команді один з найкращих гравців НБА Леброн Джеймс. У цій зустрічі він накидав у кошик суперників 34 очки, зробив 13 передач і 10 підборів. Таким чином команда Джеймса, яка лідирує у Східному дивізіоні, забезпечила собі участь у плей-офф турніру.

Сиракузи – Коннектикут 127:117

А це - найтриваліший баскетбольний матч в історії. Щоправда, грають не профі з НБА, а студенти. 20 тисяч нью-йоркських глядачів чекали на результат поєдинку майже чотири години. І пішли додому далеко за північ. Знесиленими виглядали і самі баскетболісти. Команда "Сиракузи" тільки у шостому овертаймі зуміла перемогти фаворитів національного студентського чемпіонату - клуб з "Коннектикута" - з рахунком 127:117. Під час матчу вісім баскетболістів залишили майданчик через перебір фолів, а шестеро оформили дабл-дабл.

Телепрограма