Головна Мапа сайту Контакти
RSS
23 липня 2009
Один день. Спорт

Дмитрові Христичу, екс-гравцю НХЛ - 40 років

21:03

40 років виповнилося Дмитрові Христичу. Він став одним з перших радянських хокеїстів, які потрапили до Національної хокейної ліги. На відміну від Могильного та Годинюка, які вирушили за океан зі скандалом, Христича радянська влада відпустила з миром. У підсумку - 12 сезонів у НХЛ. І статус найрезультативнішого українського форварда.

Свою хокейну кар’єру Христич розпочав у "Соколі". А скаути НХЛ звернули увагу на українця під час його виступів за збірну СРСР. І тільки після виграшу радянською командою чемпіонату світу 90-го року Христича офіційно запросили до Вашингтону.

Дмитро приїхав за океан, коли йому було лише 21. У новому клубі хлопця вразило все: побутові умови, ставлення партнерів та тренерів. За свою кар’єру в НХЛ Христич грав у чотирьох клубах. Однак йому так і не довелося здобути Кубок Стенлі. Але він завжди пам’ятатиме, як грав в одній команді з такими зірками Ліги як Уейн Грецкі, Рей Бурк, Кертіс Джозеф. До того ж, трійку "Бостона": Христич, Елісон, Самсонов - тривалий час визнавали найрезультативнішою в НХЛ.

Дмитро Христич, екс-гравець НХЛ:

- Но я габаритным считался и как бы умел, я просто слышал про себя, что мог там выбираться из углов, в силовой борьбе более-менее неплохо себя чувствовал. Я думаю, за это. Ну и плюс находился в нужный момент в нужном месте, и ко мне иногда шайба отскакивала, и получались голы.

До складу української збірної Христич потрапив не одразу. Тільки після того, як Україна 2001-го вперше пробилася до елітного дивізіону, клуб відпустив його грати за свою країну.

Дмитро Христич, екс-гравець НХЛ:

- Я с удовольствием начал приезжать. Это было, какой год не помню, но было это точно в Германии. Я прилетел в Германию, и с тех пор Германия, Швеция, Финляндия - 3 сезона проучаствовал.

У 35 він завершив кар’єру хокеїста. Проте з ключкою не розлучився - просто поміняв її на іншу. Дмитро серйозно захопоплюється гольфом. До цієї гри його заохотили ще у Вашингтоні.

Сергій Поліщук, В’ячеслав Фролов, К1.

Телепрограма