Головна Мапа сайту Контакти
RSS
29 липня 2009
Один день. Спорт

Ганна Безсонова святкує ювілей

21:01

Сьогодні ювілей у грації українського спорту - Ганни Безсонової. У 25 дівчина - триразова чемпіонка Європи та чотириразова чемпіонка світу з художньої гімнастики. А ще - призерка Олімпійських ігор. Її пластикою захоплюються вимогливі фахівці. А популярні видання регулярно включають Безсонову до рейтингу найбажаніших наречених країни. Про головні перемоги "спортсменки, комсомолки та просто красуні" розповість Дмитро Євчин.

Світ відкрив велику гімнастку... і, мабуть, втратив знамениту балерину. У спортивній родині Безсонових для своєї доньки готували інше майбутнє. Приміром, батько, півзахисник київського "Динамо" Володимир Безсонов зовсім не наполягав на спортивній кар'єрі. Мати, чемпіонка світу з художньої гімнастики - Вікторія Безсонова була категорично проти.

Ганна Безсонова, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики (2007):

- Я на самом деле очень настойчивый человек. Я если чего-то хочу, то добьюсь этого любой ценой. И даже в пятилетнем возрасте у меня это получилось.

Іще дитиною Безсоновій вдалося переконати батьків, що художня гімнастика їй до душі, натомість балет - ні. Надалі непоступливий характер тільки ставав у нагоді. Особливо, коли в 11 років дівчинка почала займатись у школі Дерюгіних.

Альбіна Дерюгіна, старший тренер збірної України з художньої гімнастики:

- Аня - девочка особая. Почему? Потому что я могу так сказать. Я проработала с девушками 50 лет. И видела разные характеры. Она очень волевая девочка.

У 15 Безсонова поїхала на свій перший Чемпіонат світу. Потім стала завсідником таких першостей. За вісім років українка здійснила прорив. Від 10-го місця на змаганнях у Японії - до вершини гімнастичного олімпу у Греції.

Чемпіонат світу 2007-го - зірковий час Ганни Безсонової. Тоді їй вдалося зробити неможливе. Випередити сильних російських гімнасток. Ганна стала абсолютною чемпіонкою світу. Недаремно Національний олімпійський комітет визнав Безсонову кращою спортсменкою року.

І було за що. У грецьких Патрах українка залишила позаду непереможних на той час Віру Сесіну та Ольгу Капранову. Навіть зазвичай прискіпливі судді були безсильними.

Ганна Безсонова, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики (2007):

- Ну, там самое главное было выйти и выполнить все хорошо. И как бы на этом наша функция заканчивается. А судьи уже делают свое дело.

Далі була пекінська Олімпіада і тріумфальне повернення. Адже у Китаї українка зробила свою справу. Додала до загальнокомандного заліку бронзову нагороду.

Ганна Безсонова, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики (2007):

- Для меня это последняя медаль, она золотая. Слишком много труда было вложено в нее.

Безсонова побувала на двох Олімпіадах. Для гімнасток це навіть забагато. Тому про лондонські ігри 2012 говорить обережно.

Ганна Безсонова, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики (2007):

- Я никогда не ставлю планы настолько далеко, стараюсь жить сегодняшним днем. Тяжело даже сказать, что будет завтра.

Безсонова не лише уникає порожніх обіцянок, а навіть не приховує секрету свого успіху.

Ганна Безсонова, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики (2007):

- Секрет прост. Это терпение и трудолюбие. Но я считаю, что на одном этом тяжело добиться чего-то. Нужно иметь окружение такое, как у меня. У меня лучшие тренеры в мире, у меня лучшие родители в мире.

Батьки, котрі дозволили себе переконати, що художня гімнастика - це те, що й потрібно їхній доньці. А балет зачекає.

Дмитро Євчин, Михайло Федоренко, К1.

Телепрограма