Головна Мапа сайту Контакти
RSS
24 серпня 2009
Один день. Спорт

Боротьба у Королівських перегонах стає дедалі запеклішою

21:05

Боротьба у Королівських перегонах стає дедалі запеклішою. Після Гран-прі Європи стайня "МакЛарен" іще гучніше заявила про своє бажання перемагати. Щоправда, чинні лідери - "Браун Джи-Пі" теж не ловлять ґав і знову повертають свої позиції. Хто переміг цього разу - знає Олексій Крапивко.

Неділя у Валенсії видалася спекотною. А це - на руку, а точніше на колеса болідам "Браун Джи-пі". Адже саме по гарячому асфальті Дженсон Баттон та Рубенс Барікелло їдуть зазвичай якнайкраще. Так воно і сталося. Бразилець не просто показав клас, а ще й поставив на місце обох пілотів "срібних стріл". Хемілтон стартував з поула, за ним - партнер по команді, а Рубенс був третім на старті. Але завдяки вдалій тактиці та невдалому піт-стопу чинного чемпіона "Ф-1", Барікелло вперше за 5 років виграв гонку!

Рубенс Барікелло, пілот "Формули-1" (Браун-Джи-Пі):

- Це фантастика! Я ніколи в житті не забуду цей вікенд! Цілих 5 років я чекав! А тепер зробив! Це було дуже важко. Але машина була просто неймовірна!

І справді, Рубенс обійшов "МакЛарен" Люїса Гемілтона майже на 2,5 секунди, а це зовсім немало, враховуючи, що спочатку британець ще й як випереджав пілота "Браун Джи-Пі". Підвела "МакЛарен" тактика. І один з техніків, який, стоячи з колесом у руках, роззявив рота, і не встиг вчасно поміняти його. Щоправда сам чемпіон на це не дуже образився, хоча і показав 2-й результат.

Люїс Гемілтон, чемпіон "Формули-1" - 2008 (МакЛарен):

- Таке трапляється. Я вже стільки перегонів провів із цією командою, і хлопці помилялися дуже рідко. Мабуть, це вдруге. І порівняно із кількістю проведених "на відмінно" гонок, це справді дрібниця. Вони заслуговують на вибачення.

Інший пілот стайні Хейкі Ковалайнен на вибачення заслуговує значно менше. По-перше, він суттєво поступився в часі напарникові, по-друге, пропустив уперед свого співвітчизника Райконена, який і посів таке важливе для "Феррарі" третє місце. Тимчасовий партнер Кімі - Лука Бадоер демонстрував суттєвий прогрес під час своєї першої гонки, але врешті-решт ледве спромігся фінішувати передостаннім. Ну і найбільшим розчаруванням, напевне, став черговий провал Себа Феттеля з "Ред Бул". Він знову вбив двигун і практично звів нанівець свої шанси на подіум у фіналі чемпіонату. Адже у нього в запасі, за новими правилами, залишився лише 1 агрегат на решту етапів.

Отже, після Гран-прі Європи, залік пілотів виглядає ось так:

Перший - Баттон, його партнер Барікелло повернув собі 2-гу сходинку, далі - пара з "Ред Бул", які цього разу не набрали очок, і вдалий фініш Ніко Розберга з "Вільямс" утримав німця на 5-й позиції

У кубку конструкторів без змін - "Браун" - "Ред-Бул" - "Феррарі".

Телепрограма