Головна Мапа сайту Контакти
RSS
26 серпня 2009
Один день. Спорт

У Монако готуються до матчу між "Шахтарем" та "Барселоною"

21:06

Слідом за "Шахтарем" до князівства Монако вирушать і уболівальники. На стадіоні "Луї Другого" гірників підтримуватимуть 3,5 тисячі донецьких фанів. Крім того, Монте-Карло відвідають родини гравців. Що чекатиме на них у Монако - дізнавався Роман Бочкала.

Спершу здається, що стадіон займає чи не пів Монако. Величезну спортивну споруду видно ще на підступах до князівства.

Ось він стадіон Монако - "Луї Другий". Нам пощастило, сьогодні тут буде гра чемпіонату Франції - "Монако" приймає "Тулузу". Але знімати майже нічого не можна. Тож ця маленька камера стане у нагоді.

До матчу ще довго, але вболівальники вже є. Довжелезних черг біля кас немає, бо власне кас - вдосталь. Автомобілів теж майже не видно - під стадіоном п'ятиповерховий паркінг. Тож і заторів ніяких.

"Курортні" націнки тут не прийняті. Ціни на продукти такі ж, як і по всій Франції, запевняє парижанин Дмитро. Якщо банани по 2,2, то це всюди так.

А от готель краще шукати за межами Монте-Карло - якщо ви не мільйонер. Втім, на "футбольне" 28 серпня, вільних місць вже просто немає - все заброньовано.

Дмитро, мешканець Парижа:

- Я думаю, будет очень сложно как частное лицо прейти в отель и забронировать комнату на эти даты.

Про "Шахтар" у Монако чули. Однак якихось гравців назвати не можуть. Також чули, що донецька команда дуже заможна та здатна придбати будь-якого футболіста. Звичайно, якщо він не проти пожити в Донецьку.

Паскаль, вболівальник:

- Чесно, я збираюся вболівати з "Шахтар". Ну що "Барселона"? Вона і так настільки сильна, що їй наша підтримка не потрібна. А от "Шахтар" порівняно з нею - маленька команда. Я якраз такі люблю.

Матч - вже скоро, але біля стадіону ані сміття, ані пива. Спиртне взагалі важко знайти. В цій крамничці на стадіоні пиво є, але - безалкогольне. Українських вболівальників таким не задовольниш.

Енріко, вболівальник:

- Це Монако - тут усе інакше. Я сам з Італії, у нас теж перед матчем повно пива біля стадіону. А тут - більш вишукана публіка, яка не полюбляє напиватися перед грою.

З фанами тут працюють самі ж фани, ніяких правоохоронців. Ці чоловіки та жінки знають в обличчя чи не кожного місцевого вболівальника.

Ставлення привітне - але все серйозно. З пляшкою на трибуни не пустять - будь ласка, в смітник. Як поводяться українські вболівальники, тут не здогадаються, але радять не буянити.

- Якщо є проблеми, ми просто викликаємо поліцію. І тоді вже розмова зовсім інша.

А це - стюарди, вони працюють за гроші. Зараз вони рушать до чаші стадіону. І от ми чуємо знайомі слова.

Ісса з Чечні провів нас до самого поля. А коли зрозумів, що ми журналісти, то ще й допоміг оформити дозвіл на зйомку.

Якби не чоловік з Грозного - матч би не побачили.

"Луї Другий" вміщує 18 тисяч вболівальників. Дуже скоро частину цих місць займуть українці. "Монако" свій матч виграло. Слово за "Шахтарем".

З Монако, Роман Бочкала, Владлен Ноль, К1.

Телепрограма