Головна Мапа сайту Контакти
RSS
17 березня 2008
Один день. Україна

Президент запропонував кандидатуру на пост голови МЗС

21:18

Сьогодні у парламенті сперечалися навколо спорожнілого крісла Міністра закордонних справ і діяльності СБУ. Найбільше уваги до зовнішньополітичного відомства. Найімовірнішим кандидатом називали 52-річного - Олега Шамшура, посла України в США. Його запропонував президент, і саме Віктор Ющенко наполягав на тому, щоб стосовно кандидатури міністра голосували сьогодні. Адже найближчих два дні президент працюватиме у Брюсселі. А це найкраще робити, маючи повноцінного голову МЗС. Втім, депутати голосування перенесли на четвер, аби більше дізнатися про Шамшура.

Арсеній Яценюк, народний депутат України, фракція НУНС:

- Я би його назвав таким - не тільки класичний дипломат, але й політичний дипломат. Він зможе повністю налагодити систему координат в зовнішній політиці, але вона звичайно буде залежати від того, що буде в цій залі проходити. Одначе кандидатура Шамшура э одною з найблыьш прийнятних, альтернативу йому буде важко знайти.

Олег Зарубінський, народний депутат України, фракція "Блок Литвина":

- За кота в мішку ніхто не голосує. Я не хочу сказати що пан Шампур є котом в мішку, він фаховий дипломат, але те що 95% в сесійній залі не знають про цю людину, ніколи його не бачили і не чули підтримаюь його.

Телепрограма