Головна Мапа сайту Контакти
RSS
23 січня 2009
Один день. Україна

Газові домовленості переглядатись не будуть

21:12

Переглядати газові домовленості з Росією найближчим часом підстав немає. На цьому сходяться головні українські можновладці. У російському "Газпромі" теж вважають неможливим перепідписання документів цього року.

Натомість оцінюють угоди - кардинально по-різному. Уряд вважає умови газової співпраці - вигідними. Опозиція ж називає їх "поганими". А в Секретаріаті Президента взагалі переконані: мовляв, підписані документи дискримінують Україну і можуть мати негативні наслідки для економіки та споживачів. Найбільше - занепокоєння викликає прив’язаність вартості блакитного палива до вартості нафти. Її ціна за останній рік змінювалася ледь не щодня. І хоча середня ціна газу від Банкової - 238 доларів, там не впевнені, що вона такою і залишиться.

Олександр Шлапак, перший заступник глави Секретаріату президента України:

- Не приведи Господь, ціна на нафту почне зростати, так як вона зростала протягом декількох років, Україна отримує газ від 400 і за 600 доларів.

Валерій Голубєв, заступник голови правління ВАТ "Газпром":

- Снижение на нефть началось полгода назад. И все котировки цен на нефть за последние 6 месяцев они уже известны и опубликованы. Вот такой прогноз с полной гарантией и  понимание, что будет происходить дает нам основание полагать, что цена в среднем по году будет 240.

Телепрограма