Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 лютого 2009
Один день. Україна

Київська влада встановила нові тарифи на комунальні послуги

22:14

Столичне життя відчутно дорожчає. Київська влада встановила нові тарифи на комунальні послуги - з лютого вони подорожчають майже вдвічі, а з квітня - ще на стільки ж.

Отак, за холодну воду без лічильника вже цього місяця доведеться заплатити 17 гривень за одну людину, кубометр по лічильнику подорожчає до 1 гривні 70-ти копійок.

Гаряча вода без лічильника - вже майже 45 гривень на місяць за одну людину. А кубометр по лічильнику подорожчає майже до 14-ти гривень.

Не оминуло збільшення тарифів і опалення. Обігрів одного квадратного метра тепер коштуватиме майже 2,5 гривні.

Наприклад, сім'я з трьох осіб, яка живе у квартирі площею 55 квадратних метрів і має лічильники гарячої та холодної води, муситиме вже цього місяця лише за ці комунальні послуги заплатити в середньому 350 гривень. Без лічильника вийде ще дорожче - близько 430-ти гривень.

Натомість квартплату перерахують окремо для кожного будинку. Обіцяють, що кожен невдовзі зможе дізнатися на сайті мерії, скільки тепер платити. Не торкнеться підвищення вартості комунальних послуг лише малозабезпечених. Це також обіцянка чиновників.

Анатолій Голубченко, перший заступник голови Київської міської держадміністрації:

- Підвищення всього на всього на 50 відсотків від економічно обґрунтованого. А тому я не бачу різкого підвищення. Ми два роки не торкались тарифів і утримували, скільки було можливості в бюджеті утримувати. Зараз ми не можемо їх утримувати.

Олександр Клюс, депутат Київради, член постійної комісії з питань ЖКГ:

- Говорити, що тарифи економічно обґрунтовані - неможливо, бо ті документи, що нам подали виробники комунальних послуг "Київенерго", "Водоканал", Дарницька ТЕЦ, то воно не говорить про те, що тарифи треба піднімати в 4-5 разів, як це написав Леонід Михайлович Черновецький.

Телепрограма