Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 лютого 2009
Один день. Україна

Платна медицина - порушення законодавства України

21:17

Платна медицина у Києві - це порушення законів України. Такий висновок фахівців Мін. охорони здоров’я, Секретаріату президента та Держкомітету підприємництва. Вони всі виступили проти плати за лікарську консультацію. Сама лише Конституція всім громадянам України гарантує право на безкоштовне медичне забезпечення. До Мін.юсту надійшли вимоги не реєструвати розпорядження мера Черновецького про платню в лікарнях. Водночас у Київраді виправдовуються - мовляв, лише платна медицина може виправити ситуацію в галузі.

Віталій Апостол, голова представництва Держкомпідприємництва в місті Києві:

- Думать о том что мы сейчас введём элементы платной медицины и на этом решим все проблемы в городе, мы их не решим. Мы просто взбудоражим народ и нарушим его конституционное право. Нельзя этого делать. Поэтому наше ведомство отклонило все эти пять проектов и мы будем требовать от Минюста не регистрировать эти распоряжения, если они выйдут.

Ала Шлапак, голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту:

- Правді треба в очі дивитися - не зважаючи на те, що в Конституції записано, що медицина є безплатною в межах бюджету. На превеликий жаль бюджетом на 2009-й рік, видатки на медицину зменшені безпідставно на 20%.

Телепрограма