Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 лютого 2009
Один день. Україна
Розслідування:

Як перевірити якість покриття дороги

21:14

А самі водії власними методами перевіряють, чи рівне покриття на автошляхах. Для цього не потрібні дорогі прилади чи складні розрахунки. Вартість народного експерименту не перевищує й гривні. Чи є у Києві ідеальне покриття?

Алла Щоличева, журналіст:

- За для експерименту ми обрали ось цю дорогу. На думку водіїв вона одна з кращих у Києві. Перевіряти її якість будемо народними методами. А саме за допомогою склянки і яєць.

Цей чоловік знає чи не кожну вибоїну на столичних дорогах. Анатолій Воробей - водій. За кермом - більше двадцяти років. За день по Києву наїжджає близько сотні кілометрів.

Разом із ним проводитимемо народні експерименти. Випробування перше - склянку з рідиною ставимо на торпеду. Якщо не проллється - покриття дороги можна назвати якісним.

Цією дорогою чи не щодня їздить Президент. Проїхалися і ми кілометрів зо п"ять. І не пролили жодної краплини.

Анатолій Воробей, водій:

- Жидкость со стакана не вылилась, это говорит о том, что у нас, ну более - менее  хорошие дороги. Ну это, как бы сказать на хороших трассах. Ну, а есть такие трассы, где можно воду разлить и из бутылки. И не выпить.

Далі - випробування курячим яйцем. Коли машина проїжджає, воно котиться. Якщо розбивається, значить асфальтове покриття треба ремонтувати.

Яйце добре котилося, навіть не тріснуло. Отже, і цей тест - дорога склала. Але таких у Києві одиниці. Для порівняння їдемо в центральну частину міста.
 
На Подолі, як і обіцяв водій, за дві хвилини розхлюпалося чи не півсклянки.

Цього разу з автомобілем нічого не сталося. Колеса і ходова в порядку. Анатолію лише доведеться взяти до рук ганчірку, щоб змити з торпеди результати експерименту. 

Алла Щоличева, Віталій Мельник, К1.

Телепрограма