Головна Мапа сайту Контакти
RSS
23 липня 2009
Один день. Україна

Олексій Пукач весь день провів на колесах і під охороною

22:08

23 липня екс-генерал міліції Олексій Пукач весь день провів на колесах. Спершу його привезли до Печерського суду, де Пукачу мали обрати запобіжний захід - звільнення або затримання. Із судової зали його доправили до слідчого управління прокуратури. Тим часом навколо факту затримання Олексія Пукача вже поширюються різноманітні версії, плітки та спекуляції.

Печерський районний суд нагадує фортецю. Арку, яка веде до головного суду країни, охороняє спецпідрозділ "Альфа".

У дворі працюють кінологи. З хвилини на хвилину сюди мають привезти колишнього генерала міліції Олексія Пукача. Службова вівчарка обнюхує всі кутки і автівки - чи не схована де бомба.

Під’їзд до суду закритий. Раптово з’являється кортеж. Тоновані мікроавтобуси без номерів в’їжджають у внутрішній дворик. Бійці спецпідрозділу "Альфа" займають позиції. З авто у щільному кільці виводять Пукача. Він у шоломі і бронежилеті. Мить - і зникає всередині. Суд має вирішити: затримати Пукача до кінця слідства чи відпустити під підписку про невиїзд. Сам Пукач попросив тримати його під вартою.

Сергій Осика, адвокат Олексія Пукача:

- Он сдался потому, что вокруг его имени столько возникло кривотолков и всевозможных неправильных толкований тех событий, которые имели место быть в 2002-2004 году. Я думаю, что он решил поставить точку в этой брехне, этом деле, и сказать что-то обществу.

За кілька хвилин спецназ забирає головного свідка у справі про вбивство Гонгадзе і прямує у невідомому напрямку. На даху слідчого управління Генеральної прокуратури чергують снайпери. Саме в цій будівлі даватиме свідчення Олексій Пукач - головний підозрюваний у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. Люди у камуфляжі чергують і біля чорного входу. Адвокат Пукача чекає зустрічі зі своїм підзахисним.

Сергій Осика, адвокат Олексія Пукача:

- Я думаю, что если бы Пукач предоставил кукую-либо информацию, назвал какие-то фамилии, какие-то имена, лиц, причастных к тем или иным событиям, я думаю, правоохранительные органы уже соответствующим образом отреагировали бы.

Охорону посилили й іншому свідку у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. Тілоохоронці ні на мить не випускають з поля зору колишнього майора СБУ Миколу Мельниченка, який організовував прослуховування в кабінеті Леоніда Кучми. Саме з плівок Мельниченка стало відомо про вбивство журналіста, у якому звинувачують Пукача.

Микола Мельниченко, колишній охоронець Леоніда Кучми:

- Ну это шоу, это просто шоу нам показали. Это был определенный сигнал, так как был сигнал дан Кравченко в 2005… Завтра Кравченко вызывают на допрос. Кравченко звонит Литвину, дозванивается, не дозванивается… и мы имеем два смертельных выстрела в голову.

Олексія Пукача, колишнього керівника кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ, вважають головним виконавцем убивства Георгія Гонгадзе. За даними слідства, Пукач власними руками задушив журналіста.

Троє його підлеглих вже сидять у в’язниці. Тепер лише Пукач може назвати замовників цього вбивства і поставити крапку в цій справі.

Ростислав Цуркан, Ігор Антонюк, Михайло Федоренко, К1.

Телепрограма