Головна Мапа сайту Контакти
RSS
29 липня 2009
Один день. Україна

У Києві відкрились курси "Про все на світі"

22:04

Щодня - самовдосконалення. Як самостійно організувати поїздку до Європи, створити намисто чи зробити екзотичний коктейль у домашніх умовах...

І це далеко не повний перелік, чого ви можете навчитися на єдиних в Україні курсах "Про все на світі"! Там можна буде отримати знання більш як з трьох сотень тем. Дві з них встигла опанувати і Тетяна Козирєва.

Спраглим до нових захоплень не обов'язково платити за кота у мішку. Обрати хобі можна поки на єдиних в Україні вечірніх курсах про все на світі. Там лише за дві години обіцяють навчити вчитися та опанувати мистецтво переконувати. Утім, ми вирішили обрати прикладний інтерес.

Спершу бармени з досвідом дають майстер-клас із професійної термінології та теорії змішування алкогольних напоїв різної міцності.

Ігор Семченко, бармен, викладач на курсах:

- База - это то, на чем основывается коктейль. Основа - это крепкий алкоголь. Если пошла база ромовая, то надо продолжать, чтобы на утро не было плохих воспоминаний.

Поки Андрій розказує про походження благородних трунків, його напарник підказує, чим їх можна замінити у домашніх умовах.

Ігор Семченко, бармен, викладач на курсах:

- Если у вас нет фруктового ликера, то его всегда можно заменить какими-то фруктами. От этого он не будет хуже. Возьмите крепкий алкоголь и фрукты.

З кожного приготовленого коктейлю слухачам курсів дають знімати пробу.

Ігор Семченко, бармен, викладач на курсах:

- Коктейль должен быть таким красивым, чтобы его было жалко пить. Украшения делаете так - насколько у вас хватает фантазии. Но это если у вас очень много свободного времени.

Зі слів організаторів, нині цей бізнес поки приносить лише збитки. До кінця літа експерименти закінчаться, і всі майстер-класи, що витримали перевірку часом, піднімуть у ціні. А поки ж курси користуються популярністю, зокрема через свою доступність.

Орест Білоус, організатор курсів:

- Є резонанс. Це більше такі вірусні ходи. Перші курси були по 19 гривень. І друзі розказували, що вони дуже кльово посиділи - поїли канапок, послухали про подорожі Європою, попили коктейлів, навчилися фотографувати за такі смішні гроші. Так пішов резонанс. Зараз на сайті унікальна відвідуваність - 400 людей в день. Це прямих, без посилань.

Орест Білоус, окрім адміністративних функцій, має ще й викладацьку роботу. Завзятий мандрівник розказує туристам-аматорам як самостійно без посередництва турагенцій зорганізувати собі відпочинок у Європі так, щоб комар носа не підточив.

Орест Білоус, організатор курсів:

- Гроші позичаємо в мами, у друзів, ставимо на цей рахунок. Йдемо в банк, кладемо туди гроші. Просимо виписку з банківського рахунку.

Вже до наступної весни дисциплін у курсах про все на світі буде як мінімум кілька сотень. Щоправда, це якщо все піде за планом. Поки ж організаторам катастрофічно не вистачає викладачів.

Тетяна Козирєва, Геннадій Анікеєнко, Вадим Свиридонов, К1.

Телепрограма