Головна Мапа сайту Контакти
RSS
29 липня 2009
Один день. Україна

Чоловічі забавки. Ганялки

22:02

Ми продовжуємо серіал про чоловічі забавки. Нагадаємо, ми вже вивчили захоплення автівками та війнушками. Ці серії вже є на сайті. Сьогодні - про футбол. Точніше, про те, скільки коштує утримувати власний клуб.

Поганяти м'яча - виявляється не таке вже й дешеве задоволення, навіть якщо брати участь в аматорських змаганнях. Як треба любити футбол, щоб віддавати щороку сотні тисяч гривень - знає Маркіян Перетятко. Він побував на тренуванні сільської команди і всі витрати ретельно підрахував.

На цьому газоні грає домашні матчі футбольний клуб "Путрівка". Це - чемпіон Київщини двох останніх сезонів, а також володар Суперкубка області 2008 року. Команда поки грає у сусідньому селі і орендує це поле за ціною 500 гривень за тренування.

Ці витрати, так само як і закупівлю м'ячів, форми та всього необхідного для гри, бере на себе цей чоловік. Він і власник клубу, і президент, і тренер.

Леонід Матушевич заснував команду сім років тому, після того як з органів внутрішніх справ подався у бізнесмени. Тепер носить на грудях логотип з м'ячем та назвою рідного села.

Леонід Матушевич, президент ФК "Путрівка":

- Таким чином я хочу допомогти, щоб наше село знали, поважали, про нього говорили, і ми були відомі хоча б на рівні Київської області.

Для прославлення малої батьківщини бізнесмен не шкодує грошей та впливу - у команді найсильніші аматори області, більшість з них приїздять грати за "Путрівку" з Василькова - районного центру. Гравцям допомогли з отриманням земельних ділянок у селі, і платять по кількасот гривень за матч - залежно від принциповості поєдинку.

Леонід Матушевич, президент ФК "Путрівка":

- Вдаватися до сухих бухгалтерських цифр буде некоректно по відношенню до гравців з других команд, тому що в кожного свої можливості пошуку цих фінансів.

Фінанси ж потрібні на м'ячі та спорядження, на оренду стадіону, на транспортування команди до місця проведення матчів, і, звісно, на заохочення гравців. А така стаття як лікування травмованих футболістів може подвоїти витрати. Тож за сезон в ФК "Путрівка" набігає витрат на більш ніж півмільйона гривень.

Леонід займається в клубі не лише фінансами. Він вважає, що знає достатньо, аби ще й тренувати футболістів.

Леонід Матушевич, президент ФК "Путрівка":

- Я в свій час закінчив повний курс васильківської ДЮСШ, а в студентські роки активно грав у футбол.

Про прибутковість від гри команди не йдеться. Розвиток клубу для цього бізнесмена - це забава, але забава серйозна.

Леонід Матушевич, президент ФК "Путрівка":

- Це така довготривала і корисна як для особистих амбіцій, так і для суспільства, довгострокова серйозна чоловіча забаганка.

Перемоги на рівні області для президента клубу - вже пройдений етап. Наступного року він збирається побудувати спортивний комплекс у рідному селі. Щоб мати змогу грати у лізі професіоналів. Тоді про "Путрівку" дізнаються не лише на Київщині, а й в усій Україні.

Маркіян Перетятко, Віталій Мельник, К1.

- Погодься, такі люди, як герой нашого сюжету, заслуговують на повагу: бо пан Леонід може собі дозволити витрачати гроші на що завгодно, а витрачає на розвиток спорту в рідному селі.

- А мене вразило те, що він збирається будувати власний спорткомплекс. Як я розумію, там буде тренуватися не тільки його команда, а й дітлахи з найближчих сіл. А що у нас завтра?

- Ми поговоримо про захоплення, яке вже забрало роки на виготовлення і десятки тисяч доларів. Але при цьому приносить незабутні спогади. Наприклад, про навколосвітню подорож. Серія під назвою "Кораблики".

- Що ж, чекаємо завтра, о 21:30.

Телепрограма