Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 серпня 2009
Один день. Україна

Парламент подолав вето президента

21:20

Верховна Рада подолала вето президента України. Депутати зібралися нині на позачергове засідання, аби вирішити два питання - подолання вето на закон про фінансування Євро-2012 та зміни до закону про вибори глави держави. Парламент не підтримав жодної з пропозицій Ющенка. Щодо першого питання - нардепи досить швидко дійшли згоди та віддали 384 голоси "за" подолання президентської заборони. А щодо другого питання, то зміни до закону про вибори чинні - кампанія триватиме 90 днів, у п'ять разів буде збільшена застава для кандидатів у президенти - до двох із половиною мільйона гривень, а також - скасовуються відкріпні талони.

Ігор Попов, представник президента у Верховній Раді України:

- Це саме надати хоча би теоретичне право голосувати виборцям, які будуть перебувати не на місці реєстрації - у відряджені по Україні чи закордоном, це ускладнити процедуру включення виборців у список в день голосування і це покращити процедуру оскарження фальсифікацій, тому що ініціатори закону роблять неможливою процедуру оскарження будь-яких фальсифікацій і порушень, які вплинули на результати голосування.

Водночас президент готовий оскаржити таке рішення в Конституційному суді, про що повідомляв раніше. І тим часом сам Ющенко нині зустрівся з представниками силових структур. Нарада відбулася у МВС, але на ній було присутнє керівництво міліції, генпрокуратури та СБУ. Момент єднання відзначив навіть сам керманич - мовляв, тішиться, що нарешті налагодили співпрацю. І, аби ця співпраця нікуди не зникла, - підтримав ідею створити Координаційний центр діяльності всіх правоохоронців. Утім, більше уваги - Віктор Ющенко приділив майбутнім виборам. Він закликав силовиків утриматися від політичних баталій. Сказав - краще зберіть факти корупції у владі. А результати розслідування президент запропонував обговорити на засіданні РНБО.

Телепрограма