Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 жовтня 2009
Один день. Україна

Прощання. "Один день авто- мото-"

21:03

"Один день спорт" впевнено тримався не тільки на ногах, але й на колесах. На чотирьох, а інколи і на двох. Орієнтуючись на чоловічу аудиторію, наші журналісти занурились у світ авто- та мото-спорту. Ми знімали та показували - квести, ралі, пробіги, кільцеві прегони.

Стежили за перебігом подій у престижних чемпіонатах Серії Мото Джі Пі та "Формула-1". Загалом у пошуках авто-любителів та професіоналів об'їхали мало не всю Україну. Отже, пригадаємо, як це було. 

Один день спорт відкрив для глядачів автоквести. На цих кадрах перший - пробіг бездоріжжям. Новачкам справді щастить. Приміром, у першому матеріалі ми показували, як учасники витягали авто з-під криги. Відтоді намагалися не проґавити жодних перегонів. Задля цього чатували в засніженому лісі.

Маркіян Перетятко, журналіст:

- Цей знак означає першу контрольну точку, якої повинні досягти учасники автоперегонів.

Під палючим сонцем блукали Олешківськими пісками.

Тетяна Штан, журналіст:

- Ось це власне і є славнозвісні Олешківськім дюни ними вкрита чи не вся траса змагань два пагорби поруч майже пастка для водія.

Або ж просто не спали, аби розповісти вам про нічні перегони.

Веніамін Трубачов, журналіст:

- Щоб виконувати складні поставлені завдання, також мати з собою мобільний телефон та ось такі ліхтарики, щоб орієнтуватись у темряві.

Познайомившись із автоспортом ближче, ми не зупинилися на досягнутому. І просто вирушили в подорож Україною. Перетнули її зі Сходу на Захід разом із учасниками експедиції "49-та паралель". Відкривали новий туристичний маршрут і жили пліч-о-пліч із мандрівниками.

Дмитро Євчин, журналіст:

- Учасники експедиції 49-а паралель пройшли 250 кілометрів і встигли закопати три капсули, тому розбили табір вже затемна і прямо серед лісу.

Тиждень вели щоденник подорожі й розповідали про кожен день експедиції.

Веніамін Трубачов, журналіст:

- Ось там в низині щойно закопали восьму капсулу. Учасники експедиції за сьогоднішній день настільки втомились, що вирішили вже далі не їхати.

Експедитори виконали свою місію - перетнули Україну по найдовшій паралелі. Заразом і наші журналісти намагалися показати вам іншу - незвідану країну. Географія мандрів "Одного дня Спорт" розширювалась. К1 - єдиний серед українських каналів здобув право показувати ралі знаменитої серії Дакар - "Шовковий шлях". Тиждень спортивні журналісти стежили за рейдом, упродовж якого гонщики перетнули три країни - Росію, Казахстан і Туркменистан. Екзотичні пейзажі та пригоди українських пілотів у азійських барханах. Усе це - не лишилось поза увагою глядача. Після позашляховиків ми захопилися швидкістю. На К1 триває показ перегонів чемпіонату світу Формула-1. Наш ведучий Олексій Крапивко щотижня розповідав про вільну практику та гран-прі Королівських перегонів. Насамкінець ми стали завсідниками українських автодромів і мото-трас. Розповідали про різноманітні види спорту, не боячись потрапити під колеса.

Сергій Поліщук, журналіст:

- Ось-такі стрибки - найцікавіше у мотокросі. Саме заради глядачі і приходять на гоночні траси. А для мотогонщиків - це час для відпочинку, тим далі летиш, тим більше відпочиваєш.

Сподіваємось, що під час перегляду таких репортажів відпочивали і ви.

Телепрограма