Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 жовтня 2009
Один день. Україна

Прощання. "Одна історія та Один портрет"

21:04

Частиною оригінального формату "Одного дня" були - Одна історія та Один портрет. У півторахвилинні документальні фільми - ми намагалися втиснути цілі історичні епохи та біографії відомих людей. У будь-якому відео-матеріалі - ми шукали те, що не помітив пересічний глядач. І потім показували це вам. Одну історію про - одну історію розповість - Олександр Николишин.

Одні історії зі світу політиків

Ясир Арафат - перший герой нашої Однієї історії. Саме цьому палестинському лідерові, який дуже любив дивитися мультики про Тома й Джері, ми першому перемили кістки. Далі - розповіді про інших знаменитих історичних лідерів. Чому білоруський бацька заборонив дружині спілкуватися з журналістами і кого тепер возить із собою у закордонні відрядження? Що спільного між Хрущовим, Андроповим і Кравчуком? Які політики опинилися в полоні зеленого змія? Ми віртуально показали, де в американському Білому домі Білл Клінтон грав на саксофоні. Та які апартаменти у Барака Обами в президентському літаку.

Одні історії зі світу культури і шоу-бізнесу

Не оминули увагою ми й життя та творчість діячів культури і шоу-бізнесу. Перелічували романи Карли Бруні та розповідали про те, в чиїх обіймах побував Бред Пітт. Знайшли перший номер Плейбоя. І прискіпливо дивилися найвідоміші кінофільми. Ось в одному з них помітили, як та сама Мерилін Монро читає із суфлера - зверніть увагу на її очі. А це вже натрапили на режисера Хічкока в його ж кінострічках. Рахували перелами Джекі Чана, та знайшли єдину людину, що зуміла побити його на екрані. Відшукали перші слова Міккі Мауса. "Хот доги", розгледіли у мультфільмі свастику і навіть знайшли зображення мишенятка на Місяці. Меломани ж у наших одних історіях бачили перший виступ Людмили Зикіної і останній - братів Гадюкіних.

Одні історії зі світу спорту

Було чим поласувати і спортивним гурманам. У меню - фантастичні голи і шедеври голкіперів. У кар'єрі легендарних воротарів ми знаходили ось такі безглузді помилки. І моменти, коли вони ось так гнівили фанів суперника і так змушували посміхатися тренерів. Божу руку помітили не тільки в Марадони. Знайомили зі спортивним сленгом. Нагадаємо, ось це - Базер Бітер, це - слем данк, а це - блок шот. Показували, як легкоатлети б'ють світові рекорди. І рекорди, які вже давно залишаються непобитими. Ну а вчорашня одна історія - остання - ми розповідали про претендентів на здобуття права проводити Олімпіаду-2016.

Телепрограма