Головна Мапа сайту Контакти
RSS
26 листопада 2008
Один день. Світ

У Таїланді пікетувальники продовжують блокувати аеропорт

22:04

Вже майже добу тисячі туристів з різних країн світу не можуть вилетіти з Таїланду. Їхні рейси відмінили через те, що столичний аеропорт захопили протестувальники.

Вночі представники "Народного союзу за демократію" прорвали поліцейську охорону та заблокували роботу головного аеропорту Бангкока. Там мав приземлитися літак прем'єр-міністра Сомчай Вонгасават. Протестувальники хотіли зустріти його і таки змусити піти у відставку. Цього вони вимагають уже півроку. Натомість глава уряду приземлився в іншому аеропорту. І вже заявив, що не збирається складати свої повноваження. Навіть попри те, що зробити це його закликав і командувач армії. А він має величезний вплив у Таїланді. Опозиціонери тим часом продовжують облогу аеропорту і обіцяють робити це, поки не доб'ються свого. У пастці опинилося вже 4 тисячі туристів.

Сюзанна Нагі, туристка з Угорщини:

- Я просто розлючена з того, що тут відбувається. Всі робочі аеропорту кудись зникли. Рейси скасовано, ми не знаємо, коли вони поновляться, не надходить жодної інформації. Всі продуктові магазини зачинені. На мою думку, це просто не прийнятно.

Влада Таїланду оголосила повну евакуацію з аеропорту. За твердженнями місцевих ЗМІ, це може означати підготовку до штурму. Вітчизняних туристів в аеропорту Бангкока навіть не було, і зараз їм начебто нічого не загрожує. Подробиці перебування українців у Таїланді по телефону нам повідомив радник українського посольства.

Андрій Бешта, радник посольства України в Таїланді:

- Єдиний рейс, тобто перший рейс, який не відбудеться до України, мав би бути сьогодні вночі, тобто станом на 26 листопада ніхто в аеропорту не затримався через затримку рейсів. Рейс був скасований компанією "Аеросвіт" у зв'язку з ситуацією у Бангкоку і з тим, що закрили центральний аеропорт.  Судячи з того, що українці не зверталися до посольства по допомогу, ми робимо висновок, що авіакомпанії та агентства знаходять вихід із ситуації.

Телепрограма