Головна Мапа сайту Контакти
RSS
26 січня 2009
Один день. Світ

Європа оговтується від стихійних лих

22:06

Головний біль Європи тепер - відбудувати пошкоджені дороги і відновити електропостачання. Старий світ оговтується від найпотужнішого за останні десять років буревію. У Туреччині стихія теж забрала життя людей - втім, цього разу не буревій, а снігова лавина. Про лиха - стихійні й не тільки - у нашому огляді.

Найсильніший за останні десять років буревій пройшовся Європою, жертвами стихії стала двадцять одна людина. В епіцентрі лиха - Іспанія і Франція.

Справжня трагедія у передмісті Барселони. Підлітки вирішили сховатися від негоди в спортивному залі, однак дах споруди не витримав. Під уламками загинуло четверо дітей. Через обірвані дроти електромереж одразу в кількох місцях зайнялися лісові пожежі.

В Туреччині життя десятьох людей забрала лавина. Ще сімох з-під снігу вдалося витягнути. Група місцевих туристів вирушила в гори із містечка Зігана. Свідки кажуть, що чули кілька пострілів - мовляв, саме вони і могли спричинити трагедію. Втім, посадовці вважають, що за постріли прийняли шум самої лавини. Із сімох врятованих туристів до лікарні потрапили принаймні двоє.

Рятувати потонулих у В'єтнамі не поспішають. Передусім через святкування Нового року за місячним календарем. Пором затонув на річці Зянь. До берега йому залишалося всього метрів зо двадцять, але багатьом врятуватися завадила сильна течія. З вісімдесяти людей на борту загинула половина - і це при тому, що саме судно розраховане всього на 12 пасажирів. Серед жертв багато жінок із дітьми - вони поспішали на ринок підготуватися до свята. Рятувальні роботи поновлять лише завтра.

Телепрограма