Головна Мапа сайту Контакти
RSS
30 січня 2009
Один день. Світ

45 років тому "Бітлз" дали концерт на даху

21:08

45 років тому відбувся найбільш оригінальний концерт британського гурту "Бітлз". Ліверпульська четвірка піднялась на дах будівлі власної звукозаписувальної студії і там виконала дев’ять своїх хітів. Після сорокахвилинного концерту виступ перервала поліція. А згодом виявилось, що це був останній публічний виступ гурту. Трохи більше як за півроку "Бітлз" розпались.

Продавець миру - Джон Леннон

"Генрі Форд знав, як за допомогою реклами продавати автомобілі, а ми з Йоко продаємо мир". Ці слова Джона Леннона чи не найяскравіше описують його діяльність після розпаду Бітлз. У сольних піснях та публічних виступах Леннон пропагував мир у всьому світі. А одна із найкращих його композицій – "Імеджін" - стала гімном пацифістів. Незважаючи на це, помер Джон Леннон насильницькою смертю. У грудні 1980-го його застрелив психічно хворий американець Марк Чепмен.

Співак-індуїст - Джордж Харрісон

19 років по тому стався інший замах на екс-бітла - Джорджа Харрісона. Від нападника, який завдав йому п’ять ударів ножем, співака врятувала дружина - мексиканка Олівія Трінідад. Після виходу з Бітлз  Харрісон захопився індійською філософією, навернувся в індуїзм, а його музика набрала виразно східних мотивів. Помер Джордж Харрісон у листопаді 2001 від раку легень.

Зірка без зірки - Рінго Стар

Колишньому барабанщику "Бітлз" - Рінго Старру - теж вдалося випустити кілька вдалих альбомів. Однак його сольна кар’єра була найменш успішною з-поміж всіх учасників гурту. Йому єдиному з екс-бітлів не дісталося зірки на алеї рок-н-рольної слави. Натомість на його честь було названо нову зірку в сонячній системі. Крім музики, Рінго також реалізовує себе в кінематографі й навіть у бізнесі.

Найбільш успішний екс-бітл - Пол Маккартні

А от найбільш вдало сольна кар’єра склалась у Пола Маккартні. Він випустив 22 альбоми і потрапив до книги рекордів Гіннеса як найпопулярніший рок-музикант світу. Успіхи Маккартні відзначила й королева Великої Британії, котра посвятила його в лицарі - відтак Пол Маккартні став сером. І попри поважний вік музиканта - його слава не згасає - він досі їздить світом з концертами, а 2008-го навіть виступив у Києві.

Телепрограма