Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 лютого 2009
Один день. Світ

В Австралії вирують найбільші в історії лісові пожежі

21:11

Природа постійно нагадує людству, що жартувати з нею не варто. Ще одна небезпечна стихія - вогонь. В Австралії палії спричинили найбільші лісові пожежі в історії цього континенту. Натомість в Азії жарти з вогнем призвели до страшних інцидентів.

Австралія рахує жертв найбільших лісових пожеж в своїй історії. Стихія забрала життя 200 осіб і знищила 700 будинків. 5 тисяч людей залишилися без даху над головою - вони ночують у наметах. Найбільше постраждав південний штат Вікторія - там містечко Кінгслейк вигоріло майже дощенту.

Всі згарища позначені поліцейськими стрічками, вони оголошені "місцем злочину". У поліції немає сумнівів, що пожежі - справа рук паліїв. Зараз усі зусилля кинуті на пошук злочинців. Їм загрожує стаття "масове вбивство". У штаті Вікторія і досі вирують ще 2 десятки пожеж. На допомогу пожежникам влада вже мобілізувала військових.

А так тепер виглядає новий надсучасний комплекс Центрального телебачення Китаю в самому центрі Пекіна. Від самого ранку на нього збирається подивитись натовп цікавих. Будівля загорілася напередодні ввечері - ця пожежа неабияк урізноманітнила святкування фестивалю ліхтарів. Поки мешканці Пекіна запалювали феєрверки, над хмарочосом здіймалися десятиметрові язики полум’я. Попереднє розслідування з’ясувало, що причиною займання стало використання саморобних петард.

Трагедією завершилося святкування першої повні в Новому місячному році у Південній Кореї. За традицією люди підпалюють суху траву на гірському схилі. Втім, через необережність організаторів вогонь вийшов з-під контролю - що призвело до масової паніки. Під ногами тисяч переляканих людей загинуло четверо туристів, ще 70 людей зазнали поранень і опіків.

Телепрограма