Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 лютого 2009
Один день. Світ

Десятирічні підлітки проїдуть 32 тисячі кілометрів на велосипеді

21:03

Десятирічні брати-близнюки йдуть на рекорд. Девід та Деріл Вогель наважились на велоподорож протяжністю 32 тисячі кілометрів. Хлопці стартували з Аляски і рухаються на південь Америки. Якщо мандри відчайдухів завершаться успішно, брати Вогелі увійдуть до книги рекордів Гінеса. Адже у 10 років верхи на велосипеді такі відстані ще нікому не підкорювались.

Позаду - рівно половина шляху. Це більше 10-ти тисяч кілометрів. Їхній велотур розпочався ще у червні на Алясці. Тепер брати Вогель дістались Мексики, саме зараз проїжджають повз місто Веракруз. За вісім місяців мандрів юнаки Пережили достатньо пригод. Вибирались зі снігових заметів на півночі та потерпали від дощів у Центральній Америці. Батьки, котрі були поруч, допомагали тільки порадами.      

Ненсі Вогель, мати Девіда та Деріла Вогель:

- Хлопці намагаються побити світовий рекорд. І сподіваюсь, вони будуть наймолодшими велосипедистами, яким підкорилось "пан-американське шосе". А от наша - батьківська роль у подорожі - мізерна. Ми з Джоном ведемо щоденник пригод наших синів. А також фотографуємо їх. Щоб потім зареєструвати досягнення у Книзі рекордів Гінесса. 

Родину Вогель називають вело-фанатами. За тридцять років батьки - Джон та Ненсі – об’їхали 16 країн. Тепер тиснуть на педалі разом із синами. За подорожжю спостерігає Америка. Хлопцям допомагають велоклуби з різних штатів. Одяг та харчі надсилають друзі. Мережі готелів надають притулок мандрівникам безкоштовно. За братами Вогель слідує кортеж однокласників.       

Джон Вогель, батько Девіда та Деріла Вогель:

- Ми залюбки розповімо про досвід наших дітей. І не тільки ми. 50 однокласників Девіда та Деріла подорожують за ними. Раніше ці діти навіть не виїжджали за межі Нью-Йорка. А тепер вони мають можливість на власні очі побачити світ.

Брати Вогель прямують на південь Аргентини - до Патагонії. Тому попереду ще чимало пригод та вражень. До фінішу хлопці дістануться майже за два роки.   

Девід Вогель, учасник велопробігу:

- Звичайно, ви можете мандрувати на авто. Проте і не сподівайтеся отримати такі самі враження, що й після подорожі на байку. Обіцяю, на двох колесах ви побачите набагато більше. Наприклад, у машині не відчуєш, як вітер б’є в обличчя. І не хвилюйтесь, якщо ви не треновані. Просто сідайте на велик - і вперед.

Для Вогелів - велоспорт - стиль життя. Це незвичайне захоплення дозволяє не лише встановлювати рекорди, а й допомагає згуртувати родину.

Дмитро Євчин, К1.

Телепрограма