Головна Мапа сайту Контакти
RSS
23 липня 2009
Один день. Світ

Злодії, які стали героями

22:03

В український прокат вийшла стрічка "Джонні Ді", присвячена знаменитому гангстеру - Джону Діллінджеру. В Америці в середині минулого сторіччя його вважали ворогом суспільства номер один. Агенти ФБР застрелили Діллінджера 75 років тому. За іронією долі, злочинець щойно переглянув гангстергський фільм і саме виходив з кінозалу. "Один день" пригадує, кому ще зі злодіїв масова культура додавала героїчного шарму, і як закінчувалися їхні реальні історії.

Бонні і Клайд. Кохання до смерті

Бонні Паркер і Клайд Барроу полюбляють фотографуватися, позуючи зі зброєю біля автомобіля. Під час облави їхні фото знаходить поліція і розсилає по всій країні - злочинців наказують або впіймати, або знищити. Бонні - двадцять три роки, Клайду - двадцять п’ять, коханці грабують банки і крамниці, убивають принаймні дев’ятьох поліцейських. Двадцять третього травня тридцять четвертого року їхній "Форд" потрапляє у поліцейську засідку - найромантичнішу кримінальну історію обривають півтори сотні куль. А члени банди потім скажуть, що жодного разу не бачили Бонні зі зброєю в руках.

Аль Капоне. Клієнт податкової

Альфонс Габріель Капоне наче сам зійшов з кіноекрану. Шрам на щоці, і говорить афоризмами: добрим словом і пістолетом досягнеш більшого, ніж самим добрим словом. Аль Капоне, якщо вірити його візитівці, торгує антикварними меблями. Насправді в сухий закон він контролює чорний ринок спиртного і влаштовує в Чикаго війну між бандами, де гинуть принаймні триста молодиків. Аль Капоне заарештовують усього лише за ухиляння від сплати податків - але з в’язниці він виходить уже без колишнього впливу, частково паралізований, і в сорок вісім років помирає від серцевого нападу.

Ронні Біггз. Потяг до батьківщини

Поштовий потяг із Глазго до Лондона зупиняється на семафорі - у наступні двадцять хвилин грабіжники ранять машиніста і забирають мішки з банкнотами, які везли на утилізацію. Два з половиною мільйони фунтів шістдесят третього року - враховуючи інфляцію, зараз це майже шістдесят мільйонів доларів. Банду ловлять, але ватажок Ронні Біггз тікає з в’язниці, і зрештою опиняється у Бразилії. У Великій Британії злочинця не видають - у Бразилії він зірка, навіть знімається у рекламі. Але дві тисячі першого тяжко хворий Біггз раптом сам вирішує повернутися на батьківщину і сідає до в’язниці. За вироком - на тридцять років.

Телепрограма