Головна Мапа сайту Контакти
RSS
17 серпня 2009
Один день. Світ

Острів Мон-Сен-Мішель - одне з найпопулярніших місць серед туристів у Франції

21:14

А тим часом, зовсім інший куточок світу прикував увагу міжнародної спільноти завдяки своїй популярності серед туристів. Французький острів Мон-Сен-Мішель - одне з найпопулярніших місць в країні. За відвідуваністю цей монастир-фортеця поступається лише Ейфелевій вежі та Версалю. Однак, пішки оглядати його доволі небезпечно. Мон-Сен-Мішель - невеликий скелястий острів, перетворений на фортецю. Під час припливу до нього можна дістатися лише човном, а коли відплив - пішки, навіть ніг не замочивши.

Дідьє Лавадо, гід:

-Ми стартуємо коли хвиля відійде і будемо повертатись, коли почнеться приплив.

Гуляти тут серед сипучих пісків - дуже ризиковано. Для безстрашних є спеціальний тур - по ось такій соковитій багнюці.

Відвідувач:

-Ступати дуже м'яко - болото приємне на дотик. Кажуть, що ця багнюка дуже дорога і спа-салони платять за неї чималі гроші.

Насправді вартість такої субстанції 14 євро за півкілограма. Наступна зупинка - місце, де можна помитися. Потім треба подолати 2 річки. Небезпека криється у сильній течіЇ і сипучих пісках.

Дідьє Лавадо, гід:

-Якщо ви відчуваєте, як під вашими ногами щось рухається, а таке відбувається, коли ви зупиняєтесь - продовжуйте йти і не ставайте ані на мить.

Під пильним оком інструктора людям дозволяють випробувати підступні піски. Однак зовсім недовго: завжди є ризик опинитися в пастці.

Дідє Лавадо, гід:

- Навіть якщо ви загрузли по стегно - не панікуйте. Просто чекайте, поки вас виштовхне на поверхню.

Після такого близького знайомства з небезпекою час рухатись далі - до стародавнього абатства.

Відвідувач:

- Кілька років тому я відвідував Мон-Сан-Мішель на автомобілі, однак прийти сюди морем - це зовсім інше!

Торік тут загинуло двоє людей. Незважаючи на такий ризик, щороку 100 тисяч людей наважуються пішки пройти до цього острова. За легендою, саме тут завершилася біблійна битва Архангела Михаїла з Сатаною.

Телепрограма