Головна Мапа сайту Контакти
RSS
26 серпня 2009
Один день. Світ

Абхазія та Південна Осетія святкують першу річницю незалежності

21:11

Самопроголошені республіки Абхазія та Південна Осетія святкують першу річницю незалежності. Рік тому Росія визнала їхній суверенітет.

В обох республіках сьогодні пом'янули жертв загиблих в Російсько-грузинській війні. З нагоди річниці у Москві зустрілися президент Південної Осетії Едуард Кокойти і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін та підписали угоду, за якою Москва профінансує відбудову житлових районів республіки, зруйнованих під час військових дій. Крім цього, сторони оголосили про відкриття нового газогону між Росією та Південною Осетією.

Володимир Путін, прем'єр-міністр Росії:

- Ровно год назад Россия признала независимость Осетии и Абхазии. В этот сложный момент после агрессии, организованной руководством Грузии, решение нашей страны послужило гарантией восстановления мира в регионе, выживания двух народов.

Олександр Налбандов, заступник міністра закордонних справ Грузії:

- Міжнародна громадськість має й надалі продовжувати політику невизнання самопроголошених республік та постійно посилати Росії простий і зрозумілий сигнал - ніщо не забуто і не вибачено. Не припустимо змінювати міжнародну ситуацію за допомогою грубої військової сили.

Телепрограма