Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 серпня 2009
Один день. Світ

Весь день у світі

21:20

У Великій Британії з'явилося місто у місті. Поміж мегаполісів Лондона захисники природи облаштували своє наметове містечко і гуртом протестують проти забруднення довкілля. Поліція  не заперечує. В іншому куточку планети з демонстрантами не церемоняться. Детальніше у нашому огляді.

Велика Британія

Цей так званий екологічний табір - результат справжньої операції британського «зеленого десанту. Ревні захисники довкілля в один день з'їхалися до столиці і облаштували ціле наметове містечко. Обнесли його сіткою і тепер мешкають там, співають, проводять мітинги та протестують проти забруднення довкілля. Крім цього на своєму прикладі демонструють як можна вижити без благ цивілізації, ночуючи просто неба та відвідуючи ось такий оригінальний санвузол. І хоча дозволу на цю акцію захисники природи від влади міста не отримували, поліція поки демонстрантів не розганяє, а лише стежить, аби вони не порушували громадський порядок.

Південна Африка

А от у Південній Африці поліція такою лояльною до демонстрантів не була. Навіть попри те, що на вулиці вийшли не миролюбиві захисники природи, а розлючені солдати. Ось так досить наполегливо та агресивно вони вимагали у влади підвищення заробітної платні. І коли близько тисячі найсміливіших протестувальників вирішили перейти від слів до діла й кинулися брати штурмом будинок парламенту - поліцейські досить швидко зуміли загасили бойовий запал вояків, застосувавши проти них гумові кулі та сльозогінний газ.

Мексика

Як розганяти демонстрації з допомогою -  велосипедів американські поліцейські навчали мексиканських. Спецпідрозділ поліції Лос-Анджелеса відомий цим умінням на усі Сполучені Штати. Й тому саме вони передавали досвід своїм мексиканським колегам. Шанс повчитися отримали 30-ть найкращих велосипедистів мексиканської поліції. Роль некерованого натовпу виконували місцеві добровольці. Утім, їх важко було назвати неконтрольованими, тож цікаво, як поводитимуться вело-поліцейські, коли натовп буде не таким чемним.

Телепрограма