Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Чудова дев'ятка. Пісні, які створять вам відмінний настрій

Чудова дев'ятка. Пісні, які створять вам відмінний настрій

13 квітня 2015 | 12:00

"Одна єдина пісня за три хвилини
може повністю змінити хімію почуттів.
Ніщо в світі не здатне на це"
(с) Дейв Гаан, вокаліст Depeche Mode

Що може підійняти настрій краще, ніж запальна мелодія? Звичайно ж, це кілька запальних мелодій! Щоб порадувати вас, дорогі читачі, і підійняти вам настрій, ми вирішили зібрати всі найпозитивніші мелодії і поділитися ними з вами. До речі, їх зібралося так багато, що ми розділили нашу музичну колекцію на кілька частин. Сьогодні в нашій добірці - ретро-музика, сприятливий ефект від якої перевірений десятиріччями.
 

1. Oh, Pretty Woman - Roy Orbison
Пісня з кінофільму "Красуня" прославила її виконавця Роя Орбісона на весь світ. Орбісон розповідав, що ідея пісні народилася, коли до кімнати, де працював він і його співавтор Білл Діз, заглянула дружина Роя Клодетт зі словами: "Милий, я збираюся по магазинах". Орбісон поцікавився, чи потрібні їй гроші, на що Діз зауважив: "Гарненьким жінкам гроші ніколи не потрібні!". Англійською це звучало "Pretty woman never needs any money". Орбісон почав наспівувати "Pretty Woman", а буквально через кілька хвилин склав нову пісню.

2. I Got You (I Feel Good) - James Brown
На Заході Джеймс Браун входить до списку найвпливовіших людей світу музики, його навіть називають "хрещеним батьком соулу". А ось у нашій країні він ніколи не був особливо популярний. За одним-єдиним винятком. Навряд чи знайдеться людина, яка б не чула пісню "I Feel Good". Між іншим, пісню написав не сам Браун. За три роки до цього її, без особливого успіху, виконала його бек-вокалістка Івонн Фейр під назвою "I Found You". Браун трохи змінив композицію, і вона миттєво стала хітом на ціле сторіччя.
 

3. What A Wonderful World - Louis Armstrong
Зараз у це важко повірити, але пісня, яка міцно асоціюється з голосом Луїса Армстронга, була написана зовсім не для нього. Спочатку автори пісні запропонували її Тоні Бенетту, якому вона чомусь не сподобалася. Але найдивніше, що ця пісня зовсім на одразу стала хітом. Сталося це через двадцять років після того, як Армстронг виконав її вперше. У 1988 році вона прозвучала у фільмі "Доброго ранку, В'єтнам" з Робіном Вільямсом у головній ролі, і вже після цього стала по-справжньому популярною.
 

4. Here Comes The Sun - The Beatles
Ми звикли асоціювати кращі пісні "Бітлз" з іменами Леннона і Маккартні, абсолютно несправедливо забуваючи про двох інших учасників квартету. Композицію Here Comes The Sun написав Джордж Харрісон. За словами самого Харрісона не так складно було написати пісню, як домогтися, щоб її включили до альбому. Такі важливі рішення завжди приймали Леннон і Маккартні, а вони довгий час "затирали" молодого музиканта. Вперше пісні Харрісона були випущені у альбомі "Abbey Road" і одразу ж стали хітами.
 

5. Three little birds - Bob Marley
Боб Марлі був затятим прихильником растафаріанства, а простіше кажучи, справжнім растаманом. Саме відданість канонам своєї релігії, зрештою, його й згубила. Справа в тому, що у Марлі виявили злоякісну пухлину на нозі, і йому необхідна була ампутація пальця. Однак, це суперечило ідеям растаманів, які вважають, що тіло людини повинно бути цілим. Цього року, співак міг би відсвяткувати своє 70-річчя, але він помер у 36 років. Його останніми у житті словами, були: "Гроші не можуть купити життя".

6. Sweet Dreams - Eurythmics
Милі сваряться - тільки тішаться. А якщо ці двоє милих - музиканти, то їхня сварка може потішити не тільки їх самих, але й їхніх прихильників. Саме так сталося з Енні Леннокс і Дейвом Стюартом - пісню "Sweet Dreams" вони склали після особливо бурхливої сварки, і ось вже багато років ми із задоволенням її слухаємо. У пісні є знаменитий кавер, який записав Мерілін Менсон. До того ж, настільки знаменитий, що більшість помилково вважає, що саме він є її автором.

7. Los Lobos - La Bamba
Витоки пісні La Bamba лежать в мексиканській народній музиці. Спочатку це була навіть не пісня, а весільний танець. У 1958 році пісню заспівав молодий виконавець Річі Валенса. А буквально через кілька місяців життя юнака трагічно обірвалося. Йому не було і 18 років, коли він загинув у авіакатастрофі. У 1987 році був знятий фільм про життя Валенси "La Bamba", саундтрек до якого записали Los Lobos. Вони переспівали кілька пісень Річі Валенси, у тому числі й "La Bamba", яку потім багато років з незмінним успіхом виконували на своїх концертах.

8. Al Bano & Romina Power-Felicita
У лютому цього року сталася унікальна подія. На музичному фестивалі в Сан-Ремо Аль Бано Каріз і Роміна Пауер виконували свої кращі пісні, в тому числі і нашу улюблену "Фелічіта". Останній раз вони стояли разом на цій сцені 24 роки тому. Нагадаємо, що Аль Бано і Роміна розлучилися в 1998 році і тоді ж припинили свою спільну творчість. Треба визнати, за ці роки Аль Бано заспівав дуетом з багатьма чудовими співачками, серед яких була і велика Монтсерат Кабальє. Але, на наш погляд, саме з Роміною Пауер їхні голоси зливаються в ідеальному поєднанні. І ми дуже раді, що возз'єднання відбулося.

9. I Got A Woman - Ray Charles
"I Got A Woman" - одна з найвідоміших пісень легендарного Рея Чарльза. Вона вважається першою композицією в жанрі соул. До речі, якщо ви хочете дізнатися більше про життя людини, яка стояла біля витоків соулу і ритм-енд-блюзу, рекомендуємо подивитися фільм "Рей", який отримав два "Оскари". Один з них дістався виконавцю головної ролі Джеймі Фоксу, а другий - команді звукооператорів за кращий звук.

Телепрограма