Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

7 простих рецептів смачної солоної риби

7 простих рецептів смачної солоної риби

6 грудня 2018 | 11:53

Всі ми любимо солону рибу, але, як правило, купуємо її в магазині вже готову. Але в тому, щоб засолити рибу самостійно, немає нічого складного. При цьому ви точно будете знати, що ваша риба свіжа, а для її засолювання не використовувалися консерванти, барвники та харчові добавки. Скористайтеся одним або декількома з наших рецептів, і ви, напевно, погодитеся, що риба, приготована своїми руками набагато смачніша, ніжніша і ароматна, ніж придбана в магазині.
Зверніть увагу, що солити рибу потрібно в емальованому або скляному посуді, тому що в металевому вона матиме неприємний присмак заліза.

ЧЕРВОНА РИБА СОЛОНА

1 кг червоної риби (лосось, форель, сьомга)
2 ст. ложки морської солі
1 ст. ложка цукру

1. Візьміть готове філе червоної риби або приготуйте його самі, розрізавши рибу вздовж на дві частини і видаливши хребет з кістками. Луску знімати не потрібно.
2. Філе добре промити, промокнути серветкою і покласти у глибоку ємність лускою вниз.
3. Посипати сіллю, цукром, накрити кришкою і поставити в холодне місце на добу.
4. Готову рибу промити.

ЧЕРВОНА РИБА В РОЗСОЛІ

Філе червоної риби
Сіль
Вода
1. Підготувати рибу, як у попередньому рецепті, скласти у каструльку і залити розчином солі з розрахунку 5-6 ст. ложок на 1 л. води.
2. Накрити кришкою, поставити в холодильник на добу. Перед подачею промити.

БІЛА РИБА СОЛОНА

1 кг свіжомороженої білої риби (хек, минтай, тріска, судак)
2 ст. ложки солі
0,5 кг цибулі
4 зубчики часнику
1 ст. ложка оцту
Чорний мелений перець, лавровий лист
Рослинна олія
1. Рибу розрізати вздовж, видалити кістки, потім розрізати на невеликі шматочки.
2. Цибулю нарізати півкільцями, часник – подрібнити.
3. Шматочки риби скласти у глибоку ємність, посипати сіллю, спеціями, додати цибулю, часник, залити рослинною олією, оцтом перемішати і поставити в холодильник на ніч.

ЧЕРВОНА РИБА СОЛОНА (ШВИДКИЙ СПОСІБ)

0,5 кг філе червоної риби без луски
1 ст. ложка морської солі
1 ч. ложка цукру
1-2 цибулини
Рослинна олія
Спеції (лавровий лист, коріандр, перець горошком) - за бажанням

1. Філе розрізати на невеликі шматки і покласти у скляну банку, посипати сіллю, цукром, додати нарізану півкільцями цибулю, перемішати та залити рослинною олією.
2. Поставити в холодне місце. Через 8 годин риба готова до вживання.

СОЛОНИЙ ОСЕЛЕДЕЦЬ

2 великі оселедця з головою
1 л води
2 ст. ложки солі
2 ч. ложки цукру

1. Видалити у риб зябра, промити в холодній воді та покласти їх у ємність для засолювання.
2. Воду закип'ятити, додати сіль, цукор, перемішати, зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.
3. Залити рибу розсолом, дати постояти 1 годину, потім прибрати в холодильник або поставити на балкон.
4. Тривалість засолювання залежить від того, наскільки солоний оселедець ви любите. Через два дні він буде слабосолений, якщо ви віддаєте перевагу більш сильному засолюванню, можна залишити ще на кілька днів (до тижня).

ОСЕЛЕДЕЦЬ ПРЯНОГО ПОСОЛУ

2 великі оселедця
2 ст. ложки гірчиці
1 л води
5 ст. ложок солі
3 ст. ложки цукру
1 ч. ложка чорного перцю горошком
1 ч. ложка сухого кропу
10 листочків лаврового листа

1. У риб видалити зябра, промити їх у холодній воді, змастити гірчицею та покласти у ємність для засолювання.
2. Приготувати розсіл, як у попередньому рецепті, трохи остудити і залити ним оселедець.
3. Дати постояти 1-2 години при кімнатній температурі, потім поставити в холодне місце на 2-3 дні.

ФІЛЕ СКУМБРІЇ ПРЯНЕ

1 кг філе скумбрії
2 ст. ложки морської солі
1 ст. ложка цукру
1 ч. ложка меленого чорного перцю
1 ч. ложка подрібненого лаврового листа

1. Рибу почистити, випатрати, відрізати голову, хвіст, відокремити філе від кістки.
2. Змішати сіль з цукром і спеціями й отриманою сумішшю натерти філе риби.
3. Загорнути рибу у вологу серветку, потім у пергамент і покласти в морозилку на 2 тижні.

СТРОГАНИНА ЗІ СКУМБРІЇ

500 г мороженої скумбрії
2 цибулини
Сіль, чорний перець
Оцет
Рослинна олія
1. Свіжоморожену скумбрію нарізати гострим ножем на тонкі пластини.
2. Посипати сіллю, перцем, додати нарізану півкільцями цибулю, полити оцтом і рослинною олією.
3. Подавати до столу одразу, не давши рибі відтанути.