Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 наймодніших та цкавих жіночих хоббі

10 наймодніших та цкавих жіночих хоббі

12 грудня 2019 | 01:06

Вже давно минули ті часи, коли з усіх хобі жінкам були доступні лише в'язання і кулінарія. У XXI столітті у дівчат вибір набагато ширший. Ми спробували з'ясувати, чим захоплюються сучасні жінки, які новомодні хобі зараз популярні та затребувані.
 

Скрапбукінг

Скрапбукінг - створення незвичайних альбомів, у яких відображена ваша особиста історія або історія вашої родини. Це нагадує щоденник, але не написаний у формі розповіді, а складений з фотографій, малюнків, листів, журнальних і газетних вирізок, авіаквитків, сторінок зошитів та інших пам'ятних дрібниць. Альбоми можуть бути абсолютно різних форм і стилів – все залежить тільки від фантазії автора. Існують інтернет ресурси, де скрапбукери можуть спілкуватися, ділитися знаннями, вчитися чомусь новому, а також спеціальні магазини, де можна купити матеріали для цього рукоділля.
 

Менді (мехенді)

Розпис по тілу хною з'явився п'ять тисяч років тому в Стародавньому Єгипті. Деякий час це мистецтво вважалося забутим, але у XII столітті н. е. відродилося знову, вже в Індії. До того ж, індійські жінки прикрашали своє тіло малюнками не лише для краси. Вважається, що менді приносить щастя і добробут. У нашій країні воно з'явилося не так давно, але вже встигло завоювати безліч прихильниць.
 

Гончарство

Одне з найпопулярніших і затребуваних сьогодні захоплень - це гончарство. В Україні з'явилося безліч студій, де вчать цьому стародавньому ремеслу. Є навіть спеціальна школа гончарства на території Видубицького монастиря. Від бажаючих виготовити щось з глини своїми руками, немає відбою. Безумовно, в цій справі існують різні ступені майстерності. Змайструвати горщик, глечик або миску зможе навіть початківець, а ось свічник у вигляді будиночка або глечик з подвійними стінами зуміє зліпити далеко не кожен.
 

Єбру

Живопис на воді з’явився у Туреччині в XI столітті, де він став не тільки мистецтвом, але й свого роду духовною практикою. Найдивовижніше в ебру - те, що написати таку "плаваючу" картину може кожен, навіть людина, яка абсолютно не вміє малювати. За допомогою спеціальних пензликів і фарб, які не розчиняються у воді, ви створите свій власний неповторний малюнок. Їх можна переводити на папір, тканину, скло або кераміку, прикрашати ними інтер'єр або одяг. Оволодіти цим мистецтвом можна як відвідуючи спеціальні майстер-класи, так і практикуючись в ньому у себе вдома.
 

Гра на африканських барабанах

Для того щоб грати на африканських барабанах, вам не потрібно бути професійним барабанщиком. Робити це може будь-хто, у кого є почуття ритму. Головне - навчитися володіти долонею і пальцями, правильно дихати та вміти концентруватися на тому, що ви робите. Адже кожен звук, який видає інструмент з вашою допомогою - це певна думка, виражена в музиці.
 

Фанфікшен

Якщо ви любите і вмієте писати, і вам потрібно хобі, яким можна займатися вдома, то написання фанфіків - точно ваша тема. Для тих, хто не в курсі, фанфіки - це аматорські літературні твори за мотивами відомих книг, фільмів, серіалів. У цьому виді творчості немає суворих правил і критеріїв, тому ви можете сповна дати волю своїй фантазії. Також не будемо забувати, що такий бестселер як "П'ятдесят відтінків сірого" народився з фанфіку "Сутінків". Тому це захоплення може принести автору не тільки задоволення, а ще й славу та гроші.
 

Ломографія

Тим, хто не уявляє своє життя без фотографії, ми рекомендуємо спробувати одну з її різновидів - ломографію. "Життя, як воно є" - цими словами можна було б охарактеризувати підхід ломографів до своєї справи. На фото вони прагнуть закарбувати красу моменту, незалежно від якості зйомки. Знайти прекрасне у неякісних кадрах, знятих у незвичних ракурсах - ось їхня мета. Для тих, хто серйозно захоплюється ломографією, - це не просто хобі, а спосіб життя і особливий світогляд. Ломографи навіть вигадали оригінальну розшифровку для терміну "LoMo" - "love and motion" (любов і рух).
 

Кандзасі (канзаші)

Слово "кандзасі" має два значення. Це і японське мистецтво виготовлення прикрас для волосся, і назва самих прикрас. Кандзасі були важливим елементом жіночого гардеробу, адже за прикрасою у волоссі можна було багато чого дізнатися про її власницю: вік, сімейний стан, соціальний статус і навіть характер. В Японії вибір кандзасі досі регламентується за допомогою складних і заплутаних правил. На щастя, нашим співвітчизницям не потрібно дотримуватися подібного етикету, вони можуть просто майструвати те, що подобається. Майстер-клас з кандзасі можна пройти у спеціальних студіях або подивитися в інтернеті.
 

Карвінг


З карвінгом хоча б раз стикався кожен, хто хоча б раз відпочивав у Туреччині або Єгипті. Напевно, ви бачили в ресторанах квіти, вирізані з кавунів, динь, яблук чи якихось інших фруктів. Подібні прикраси столу зараз дуже популярні, особливо для урочистої сервіровки. В останні роки навіть проводяться чемпіонати світу з кравінгу. Оволодіти подібним мистецтвом під силу кожному. Для цього можна скористатися інтернетом або відвідати майстер-класи, які влаштовують кулінарні школи. А в деяких містах є навіть спеціалізовані студії карвінгу.

Миловаріння

Виготовлення мила своїми руками зараз переживає справжній бум. І не дивно, адже тут кожна жінка може проявити власну індивідуальність. Ви можете вибрати, як буде пахнути ваше мило, якого кольору, форми, розміру воно буде, яку буде мати консистенцію. Це все залежить тільки від вас. Саме тому жінки, які віддають перевагу цьому хобі, сприймають його не просто як ремесло і задоволення, а як справжнє мистецтво, що дозволяє втілити у життя свої творчі фантазії.

Телепрограма