Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

7 голлівудських зірок, які відкрили для себе благодійність за покликом серця

7 голлівудських зірок, які відкрили для себе благодійність за покликом серця

21 квітня 2021 | 14:41

Багато зірок Голлівуду займаються благодійністю, відгукуючись на прохання різних фондів або нужденних людей. Ми вирішили дізнатися, якими добрими справами зірки відомі найбільше і що їм вже вдалося зробити.

1. Орландо Блум захищає права дітей

Орландо Блум ще в 2007 році став працювати з ЮНІСЕФ, а в 2009-му став послом доброї волі. Свою діяльність Орландо здебільшого пов'язує з тим, що захищає права дітей. Наприклад, у багатьох країнах Африки діти до сих пір мають обмежений доступ до чистої води і якісних продуктів. Не кажучи вже про стандартну і додаткову освіту. Візити Блума до Африки та інших країн підвищують поінформованість організації про проблеми, і допомога надходить туди, де її потребують найбільше. Він сприяв тому, що були побудовані дитячі центри, садочки та школи, очисні споруди для води. Також він допомагає дітям-біженцям і всім, хто постраждав від жорстокого поводження.

2. Джессіка Альба піклується про бідні сім'ї

Покликання Джессіки Альби - покращувати якість життя дітей та їхніх батьків. Як мама 2 дітей, вона дуже добре розуміє, скільки сил і коштів треба вкласти в те, щоб виростити дітей. Актриса заснувала компанію, яка виробляє екологічно безпечні засоби для дому та дитячі товари. Вона не тільки продає їх, а й передає безкоштовно сім'ям з низьким доходом. Це підгузки, одяг та інші товари першої необхідності.

Джессіка каже про те, що вже зараз розповідає своїм дітям, як вони можуть допомогти іншим. «Наприклад, якщо моя дочка отримує нову іграшку, я прошу її вибрати 2 іграшки, з якими вона не грає, і подарувати дітям, у яких їх немає. Я також намагаюся прищепити їм думку, що це як гра або змагання: ви так багато пожертвували минулого місяця, чи можете ви сьогодні віддати ще більше?»

3. Різ Візерспун навчає жінок фінансової грамотності

Актриса займається незвичайною благочинністю. Вона спілкується з молодими жінками і робить так, щоб вони зрозуміли: фінансова самостійність і незалежність дуже важливі.

Різ Візерспун добре знає, як досягати цілей і домагатися успіху, а тому один з її великих проєктів пов'язаний з навчанням жінок фінансової грамотності. Вона робить це, вкладаючи кошти і сили в роботу фонду Girls Inc. Візерспун та інші стипендіати компанії розповідають про свій шлях і беруть участь у створенні програми навчання, яка допомагає молодим дівчатам знайти своє покликання, зрозуміти, як заробити і примножити кошти.

4. Дженніфер Гарнер підтримує матерів і дітей

Актриса, яка активно співпрацює з організацією «Врятуйте дітей», розповідала, що її волонтерство починалося з допомоги дітям шкільного і дошкільного віку з малозабезпечених сімей в сільських районах. Дженніфер активно брала участь в програмах, які давали можливість старшим дітям здобути освіту, а малюкам - добре розвиватися і готуватися до школи.

Але пізніше вона звернула увагу на те, що підтримка потрібна і мамам цих дітей. Часто вони живуть в трейлерах, працюють 24/7, їм ні з ким поговорити про свої проблеми. Актриса почала відвідувати їх, ділитися своїм досвідом, допомагати і розповідати про те, як найбільш комфортно можна вибудувати заняття з дітьми і полегшити своє життя.

5. Емма Уотсон бореться за права жінок

Емма Уотсон є послом доброї волі ООН і бореться за права жінок. Вона була призначена на цю посаду в 2014 році і з тих пір докладає всіх зусиль для того, щоб розширити права і можливості жінок, особливо в неблагополучних районах світу. «Права жінок так нерозривно пов'язані з тим, ким я є, з чимось настільки глибоко особистим і укоріненим в моєму житті, що я не можу уявити собі більш значної можливості», - ділиться актриса. Її основна діяльність в цій ролі - це проблеми доступу до якісної освіти для жінок і гендерна нерівність.

6. Наталі Портман рятує тварин

Безумовна любов актриси до тварин, звичайно, відбивається на її діяльності. Вона рятує тварин, підтримуючи різні фонди, запустила свою лінію взуття для веганів, а всі виручені з продажу кошти спрямовує в фонд охорони дикої природи. Одного разу Наталі відмовилася від подарованих їй шкіряних туфель, сказавши, що ніколи не одягає взуття і одяг зі шкіри.

7. Бенедикт Камбербетч домагається рівної оплати праці

Актора дуже хвилюють проблеми гендерної рівності в світі, і в своїх інтерв'ю він неодноразово говорив про це. І важливою частиною цієї рівності він вважає однакову оплату праці як для чоловіків, так і для жінок. В акторському світі теж існує негласне правило: чоловіки заробляють більше.

Камбербетч заявив, що він сподівається використовувати свою популярність, щоб дати жінкам можливість для розвитку кар'єри, а його продюсерська компанія займається випуском фільму, який розповідає про виховання дітей з точки зору матерів.

Щоб захистити права жінок, актор зважився на незручні вчинки. Він відмовляється від ролей, якщо дізнається, що його колегам-жінкам будуть платити менше, ніж чоловікам. Своїм прикладом він сподівається привернути увагу до цієї проблеми і сприяти позитивним змінам.

Телепрограма