Головна Мапа сайту Контакти

Фантастичні історії

Фантастичні історії. Ловці удачі

Фантастичні історії. Ловці удачі

Дивіться

Субота, 29 травня 12:30

На Землі живе близько 6 мільярдів чоловік. Серед них - 1 мільйон - хронічні щасливчики. Це менше 0,2% населення. Крапля в морі. Їм заздрять, наслідують і намагаються зрозуміти, в чому секрет їх успіху. Десять років тому бідняк з грецького острова Левкадj Фредеріко Еріфсаріо закинув у море сітьі і разом з рибою витягнув восьми - кілограмового восьминіга. Це була удача, але не єдина. На одному з щупалець було кільце з великим смарагдом, яке Фредеріко продав місцевому ювелірові за 140 тисяч драхм.

Як спіймати удачу, не пояснити. Але успіх можна підрахувати. Формулу для виявлення ймовірності випадкових подій запропонував у середині XVIII століття англійський священик і математик Томас Баєс.  У листопаді 2006 року по ній німецькі математики визначили ймовірність існування Бога. На 62% Він є. Вірогідність витягнути з води дорогоцінний перстень за цією формулою - 1 / 3. Не так вже й мало.

Виходить, що якщо дива трапляються, то вірогідність наявності удачі сильно зростає. Інакше кажучи, якщо 1 раз пощастило, то й надалі ймовірність везіння збільшується. І що найдивовижніше - це повністю підтверджено наукою. Від чого залежить везіння? Що таке удача - стан, що дарований вищими силами або певний психологічний настрій людини? Чи можна якось "приручити" удачу, і що для цього потрібно?

Ви дізнаєтеся історії про жінку, яка тричі мала загинути у терактах і тричі виживала - її рятував то телефонний дзвінок, то раптом піднявшийся тиск; про актрису театру, якій пощастило - вона хотіла стати психологом, але в електричці до неї підійшов режисер і запросив зніматися в кіно. Чому відвертається удача і як цього уникнути, розповість головний невдаха Англії Джон Ліїн - це людина, яка завжди потрапляє у неприємні ситуації. За це його навіть помістили в книгу рекордів ...

Телепрограма