Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 березня 2009
Один день. Спорт

Стали відомі спортивні герої 2008-го року

21:05

Стали відомі спортивні герої 2008-го року. У номінації "Найкращий спортсмен" переміг олімпійський чемпіон Пекіна та найкращий боксер турніру Василь Ломаченко. Звання найкращої спортменки року дісталося веслувальниці Інні Осипенко-Радомській. Вона також перемагала у Пекіні. А от найкращою командою організатори церемонії назвали жіночу збірну з фехтування. Дівчата виграла перше золото пекінських змагань для української команди. Хвилювання переможців за кілька хвилин до вручення спортивного "Оскара" бачив Дмитро Євчин.

У ці хвилин у київському Палаці України триває церемонія нагородження "Спортивні герої року - 2008". Для України це вже все звично та традиційно. Оскільки церемонія проводиться вже втретє.

Василь Ломаченко, олімпійський чемпіон з боксу (2008):

- Второй раз уже. Я в прошлом году учавствовал в номинации "Сенсация года". А сейчас как бы в другой номинации. В той я проиграл, здесь хотелось бы, конечно, выиграть.

Однак як завжди, організатори церемонії нагородження підготували 12 оригінальних статуеток. Їх отримають в усіх дванадцятьох номінацій. Так званих власників "Оскарів" визначали спортивні журналісти з усієї України.

Ольга Харлан, олімпійська чемпіонка з фехтування (2008):

- Ну конечно, она не сравнится с олимпийской медалью, не сравнится с какой-либо медалью. Это я просто считаю, что Украина благодарит нас за наши труды и результаты.

Тарас Данько, бронзовий призер Олімпіади - 2008 з вільної боротьби:

- Здесь ты уже осознаешь, что люди понимают, что ты что-то сделал. Люди, тоже государство.

Однак останнє слово буде не за ними. А за членами Спортивної академії України. Саме вони визначать переможців, власників спортивного "Оскара" та визначать спортивних героїв року 2008. Олімпійські чемпіони, чемпіони світу та визнані ветерани. Усі вони зібралися сьогодні тут, щоб святкувати та побачити справжніх героїв року - 2008.

Ольга Коробка, срібна призерка Оілмпіади - 2008 з важкої атлетики:

- Себе налаштовуєш уже, що багато людей, тобі доведеться щось казати, щось говорити. Всім усміхатися, що все добре. Ну якби воно не було. Ми спортсмени - ми вже до всього привикли і на все готові.

Дмитро Євчин, Віталій Мельник, К-1.

Телепрограма