Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 березня 2009
Один день. Україна

У Києві виник конфлікт між автомобілістами та новим власником автостоянки

22:05

У Києві на проспекті Возз'єднання, на автостоянці бійка - таку інформацію ми отримали від глядачів. На місці з'ясувалося, що конфлікт виник між автомобілістами, які вже тридцять років паркують тут свої машини, та новим власником земельної ділянки. За розвитком подій стежила наша знімальна група.

Щойно учасники конфлікту побачили телекамеру, скандал зійшов майже нанівець. Міліція нічого не коментує, судовий виконавець скаржиться на ангіну і миттєво зникає за спинами невідомих.

Що ці особи тут роблять - не зрозуміло. Вони не мають відношення ані до міліції, ані до виконавчої влади. Зрештою, до нашої присутності звикають, і сутичка продовжується.

З'ясовується, що автовласникам не показували жодного документа, який можна було би вважати дозволом на ліквідацію стоянки. Їх навіть не попередили про те, що вони повинні прибрати свої автівки.

Анатолій, автовласник:

- Судебный исполнитель ничего не показал. Кооператив никто не предупредил, никто не поставил в известность.

Трохи більше про ситуацію знає Ірина Хоменко. Виявляється, це стоянка кооперативу. І у цій справі кілька судів ухвалювали протилежні рішення.

Ірина Хоменко, автовласниця:

- Мы все сегодня пришли для того, чтобы забрать машины, и оказалось, что уже практически у всех собственников автомобили вывезены эвакуаторами в неизвестном направлении. Это имущество принадлежит нам по праву собственности, и конечно, как собственность, наши права, безусловно, нарушены. Более того, мне известно, что судебный процесс, который осуществлялся по поводу этой арендованной земли, был проведен без участия автостоянки.

Цей клаптик паперу, закріплений на паркані, - єдине загальнодоступне пояснення, де шукати свою машину.

Машини звозять евакуаторами сюди, на вулицю Челябінську, і лишають тут без охорони. При цьому, за словами водіїв, ще й виписують штраф 400 гривень.

Хто відповідатиме, якщо вивезені машини будуть викрадені чи пошкоджені? Невідомо. Міліціонери кажуть, що це вже не їхній клопіт - вони просто підтримують громадський порядок.

Олена Березовська, Владлен Ноль, К1.

Телепрограма