Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Йогиня, що жила без їжі та води більше 56 років

Йогиня, що жила без їжі та води більше 56 років

30 червня 2010 | 16:53

Гирі Бала жила у крихітному селищі Біуру, розташованого в глибині округу Банкура в Бенгалії. Цікаво відзначити, що йогиня, хоча і не уникала самотності (що відповідає становищу індійської вдови), провела життя в колі родини та друзів. За словами йогині, вона любила готувати їжу і пригощати нею людей. На питання ченця Йогананда, чи правда те, що вона нічого не їла і не пила, йогом відповіла: "З дванадцяти років чотирьох місяців і до мого нинішнього віку в 68 років близько п'ятдесяти шести років - я нічого не їла і не пила".

Якось багатий Махараджа на ім'я Бурдвана запросив її до себе в палац, щоб випробувати. Гирі Бала погодилася пройти випробування і залишалася протягом двох місяців під замком у невеликому відділенні палацу. Пізніше вона ще раз відвідала палац і залишалася там двадцять днів. Нарешті, третє випробування тривало п'ятнадцять днів. Сам Махараджа заявив, що ці три перевірки цілком переконали його в тому, що вона нічого не їсть.

Йогиня на прохання ченця розповіла про своє життя. З дитинства вона була неймовірно ненажерлива. В 9 років вона була заручена, а в 12 років переселилася в будинок чоловіка. За її ненажерливість свекруха постійно дорікала дівчинку. За її словами, це було завуальоване благословення, тому як спонукало її стати на духовний шлях. Одного разу вранці свекруха була особливо сувора з Гирі, і дівчинка сказала, що більше ніколи в житті не доторкнеться до їжі. Дівчинка молила Бога допомогти їй, і незабаром після обмивання в річці Ганг серед білого дня перед нею матеріалізувався її вчитель, який відкрив їй, що був посланий Богом. Гуру присвятив Гирі в певну техніку, яка включає в себе мантру і дихальну вправу. З того дня вона почала жити за рахунок астрального світла, атоми її тіла поглинали енергію з потоку безмежності.

Гирі Бала рано овдовіла, вдень займалася справами по будинку, а вночі медитувала. Спала дуже мало, тому що для неї сон і не сон були одним і тим же. За її словами, вона не відчувала сезонних змін погоди і ніколи не хворіла. Вона могла керувати роботою серця і диханням. У видіннях вона часто спілкувалася зі своїм гуру та іншими великими душами.

На питання, чому вона не хоче поділитися секретом, як жити без їжі та води, йогиня відповіла, що гуру суворо заборонив їй розголошувати цю таємницю, тому як нещастя, голод і хвороби є створеною людиною кармою, які, врешті-решт, спонукають людину шукати справжній сенс життя.

На закінчення чернець запитав, чому вона була обрана бути людиною, яка живе без їжі. Йогиня відповіла: "Щоб показати, що людина - це дух. Показати, що завдяки духовному розвитку людина поступово зможе жити не їжею, а вічним Світлом".

Телепрограма