Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Мода на схуднення - проти людства ?

Мода на схуднення - проти людства ?

2 липня 2010 | 16:54

Мільйони жінок у всьому світі прагнуть позбутися від "зайвої" ваги, досягти примарного ідеалу, який хтось нав'язав їм у своїх корисливих цілях. А до речі, хто? Виявляється, це питання давно займає розуми фахівців з викриття змов.

На кожному розі рекламні плакати кричать: "Схудни на 10 кг за 10 днів!" Або: "З нашою методикою ви скинете зайву вагу без особливих зусиль!", "Нові засоби для схуднення - спробуйте і переконайтесь!" І пробують, і не переконуються , і знову пробують ...Тому що плутають ожиріння - серйозну хворобу, вилікувати яку можуть тільки фахівці, зі спритно нав'язаним бажанням позбутися від 3-5 кг, які, як переконує реклама, є для вас великою проблемою! І поки ви боретеся з "великою проблемою", лежачи на дивані в шортах для схуднення, потягуючи очищаючий чай і ковтаючи чергові модні таблетки - схудейкі, їх виробники заробляють на цьому мільярди доларів. Невірно говорять, що найбільше можна заробити на брехні. Найбільше можна заробити на людській дурості. Конспірологи переконані: "Ваша вага, яку ви вважаєте зайвою, - основне джерело доходу для багатьох компаній та фірм зі світовим ім'ям".

Здоровий спосіб життя, біг зранку, раціональне харчування? Ні, не вийде: ніякого доходу. Набагато прибутковіше змусити вас заплисти жирком, з яким незмінно потрібно боротися, після чого з'являться проблеми зі здоров'ям, з якими вам теж доведеться боротися. Ось воно - замкнуте коло! І зауважте - все за ваші гроші. Точно вивірений розрахунок - світ бізнесу жорстокий ... 

Магічні рекламні ролики спокушають спробувати приголомшливо смачні шоколадки, сухарики, чіпси ... І все - ви вже в полоні зайвої ваги. Не спромігшись зайнятися спортом, позбутися шкідливих звичок і перейти на збалансоване харчування, ви довіряєте своє здоров'я ... ні, не медицині - рекламі! А вже вона вас у біді не залишить - дієтичні продукти, "легкі" напої, препарати та засоби для схуднення - все до ваших послуг! Тільки сплачуйте. І не дешево.

 Розумні зірки і довірливі подруги

Отже, ви прийняли "правильне" рішення (навіщо думати, якщо є реклама?) - Позбавитися від зайвої ваги допоможе дієта! Ви щиро впевнені, що це кращий спосіб схуднути. Адже на дієтах сидять зірки, чому б і вам не спробувати? Дієти Софі Лорен, Брітні Спірс, Лариси Доліної, Софії Ротару, Жани Фріске, Кіма Протасова ...А подруги? Скільки подруг - стільки дієт.

Ось тільки між зірками і подругами є величезна різниця. Зірки-не дурні, вони за пристойні гонорари пропагують дієти, але і в думках не тримають виснажувати ними самих себе! Так, чого не зробиш заради популярності. І зірки підписують книжки, написані не ними, продають свої імена для назв ліній модельного одягу і для нових дієт. Змовники знають свою справу: корисна дієта не завдасть шкоди здоров'ю, а значить, не спустошить ваш гаманець. Тому мільйонам жінок пропонуються виключно шкідливі дієти. Нічого, якщо вони в кінцевому рахунку скоротять чисельність людства, адже Земна куля перенаселена ...

Дієти переслідують нас всюди, ними повні глянцеві журнали, телеекрани, Інтернет. У мережі вам за помірну плату запропонують дієту, "спеціально розроблену для вас", з урахуванням віку, звичок, смаків, професії і навіть групи крові ... І рано чи пізно ви здастеся: у світі стане однією здоровою жінкою менше. А скільки їх сідає на дієту щодня? Міжнародна змову процвітає.

Наукові дослідження гастроентеролога Кріса Хокі, президента Британського товариства гастроентерології, підтверджують, що переважна більшість дієт є науково необґрунтованими - вони породжені міфами і стараннями ЗМІ. На конференції "Гас-тро-2009" у Лондоні вчений піддав різкій критиці популярні нині дієти. Наприклад, дія грейпфрутової дієти заснована на тому, що грейпфрутовий сік містить фермент, що розщеплює жир. Але проблема в тому, що ферменту просто не вдається подолати кишечник, щоб впливати на жирові клітини. Тому надмірне вживання "дієтичного" соку викликає хвороби шлунка, важку алергію і рак грудей.

Ще один міф-ананас. Багато жінок вірять: без ананаса не схуднути. Але на слизовій шлунка після такої "дієти" виникає роздратування, засвоєння їжі сповільнюється і погіршується. І ніякої користі, адже в ананасі міститься фермент, що розщеплює білки, а не жири! Проте який зручний шлях заробити: комусь - гроші, легковірним жінкам - печію, гастрит і виразку.

Дієтична їжа - казки для дорослих

У магазині звичайний сир продається весь день. А дієтичний змітають за дві години - як же, низькокалорійний. Так працює ще один шкідливими міф.

Дослідження, проведені вченими - дієтологами з Брістоля, підтверджують, що неможливо схуднути, перейшовши на низькокалорійну їжу. Доктор Джеф Браншром багато років займається вивченням дієтичного харчування. Він з'ясував, що, перейшовши на дієтичні продукти, люди припиняють контролювати їх кількість:"Мало калорій - скільки хочу, стільки і їм!". Але при безконтрольному прийомі низькокалорійної їжі в організм надходить значно більше калорій, ніж при раціональному повноцінному харчуванні. І замість очікуваного ефекту схуднення настає ожиріння і подальші проблеми зі здоров'ям.

А ось ще один міф: "Жир - ваш ворог, схудніть з нашими знежиреними сирками та йогуртами!" І марно кричати на весь світ, що вміст жиру в продуктах харчування не впливає на вагу людини - люди вірять не вченим, а рекламі. Організму зовсім байдуже, яку частину калорій він отримає з жирів, а яку з вуглеводів. Британські вчені в ході масштабного десятирічного дослідження прийшли до висновку: немає ніякого зв'язку між набраною вагою й обсягом споживаних жирів. Жодного!

Набагато важливіше повноцінне харчування, раціональне споживання достатньої кількості білків, жирів і вуглеводів. Але тоді ви перестанете витрачатися на таблетки ...

"Чарівна" водиця

На відміну від політиків і бізнесменів, які докладають титанічних зусиль для додання правдоподібності своєї брехні, армії змовників, які наживаються на прагненні людей схуднути, набагато легше добувати свої мільярди. Їм вірять беззастережно.

Слово light стало мало не синонімом здорового способу життя. Ви любите напої з розряду "лайт", тому що вони не містять цукру і допомагають вам схуднути? Ви впевнені в безпеці такої водички? Замість цукру в "легких" напоях міститься аспар-там. Прийом теплих лайт-напоїв призводить до розпаду аспартама на шкідливі складові, одна з яких - формальдегід. Напої з підсолоджувачами зовсім не вгамовують спрагу, а, дратуючи стінки шлунка і залишаючись на слизовій оболонці рота, викликають відчуття нудотності: відчуття спраги посилюється, і вам постійно хочеться пити ...Але охолоджений лайт ще небезпечніше - він гальмує переварювання їжі, викликаючи ожиріння та хвороби шлунка. Запиваючи їжу склянкою "легкої" крижаної води, ви змушуєте неперетравлені їжу негайно покинути шлунок, почуття насичення не з'являється, і ви знову хочете їсти! Цей ефект давно вивчений і з успіхом використовується мережами швидкого харчування. Він приносить мільярди: запиваючи хотдоги, сандвічі, гамбургери крижаними дешевими лайт - напоями, людина не в змозі утамувати відчуття голоду і приходить перекусити знову і знову ... А незабаром їй знадобиться аптека.

Так, фармацевти теж не залишаються байдужими до проблеми зайвої ваги, адже це справді фантастичний прибуток - пігулки, чаї, БАДи, таблетки для схуднення ...

Тривалий прийом таких препаратів загрожує ризиком заробити діарею і нетримання сечі, порушення гормонального обміну, серцево-судинні захворювання, психічну залежність, нервову збудливість, безсоння, запаморочення і багато іншого.

Ендокринологи Королівської лікарні Норт-Шор в Сіднеї настійно рекомендують приймати фармацевтичні засоби для схуднення тільки після ретельного обстеження і консультації лікаря. Зайва вага, переконані вчені, в більшості випадків відмінно піддається лікуванню за допомогою здорової, збалансованої їжі, регулярних фізичних вправ і активного відпочинку!

Стереотипи та пріоритети

У щорічному конкурсі "Міс Англія" у 2008 році перемогла Хлоя Маршалл. 17-річна Хлоя дуже красива, незважаючи на те, що носить 50-й розмір одягу. Хлоя не харчується листям салату, не дотримується дієт, їсть все що хоче, вона оптимістична і здорова: "Я хотіла зруйнувати стереотипи - для титулу королеви краси не обов'язково бути худою блондинкою з анорексією. І, будь ласка, у мене вийшло!" Чи зрозуміють врешті-решт жінки світу, що здоровий спосіб життя важливіше горезвісних 90-60-90, або як і раніше будуть танцювати під дудку змовників, втрачаючи здоров'я та гроші?

Нехай кожна з вас, милі дами, сама відповість на це питання.

Телепрограма