Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Оскар - перший у світі біонічний кіт

Оскар - перший у світі біонічний кіт

5 липня 2010 | 15:44

Дворічний кіт Оскар в минулому році втратив обидві задні лапи, потрапивши під зернозбиральний комбайн. Професору Ноелю Фітцпатріку, ветеринару та спеціалісту з протезування з графства Сурей, вдалося провести складну операцію - коту були пришиті біонічні протези, з'єднані безпосередньо з суглобом.

Оскару, якому нині два з половиною роки, лапи відрізав комбайн, це сталося в жовтні минулого року. Вісім місяців по тому він знову може ходити і стрибати не гірше будь-якого родича.

"Це рішення далося нам нелегко, - зазначила господиня кота Кейт Нолан. - Але ми намагалися діяти в інтересах Оскара ".

Протези розробляла ціла група вчених з Університетського коледжу Лондона під керівництвом професора Гордона Блан. Лікар вставив протези задніх лап у кістки ніг кота і закріпив їх там; потім, застосовуючи спеціальні ліки, домігся того, що навколо протезів наросла кісткова тканина, шкіра та шерсть.

Операцію, що тривала три години, провів у листопаді приватно практикуючий нейрохірург-ортопед Ноель Фіцпатрік. Його клініка, розташована в містечку Годалмінг (графство Сурей), вважається найбільшою в Європі у своїй галузі. "Революція в даному випадку полягала в тому, що одну частину протеза ми імплантували в кістку, а інша обросла шкірою, що і забезпечило по - справжньому міцне з'єднання", - розповів лікар.  

Після чотирьох місяців реабілітації кіт знову може ходити, а фахівці вважають, що даний випадок може вплинути на розвиток ортопедії в цілому.

 

 

 

 

Телепрограма