Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Час підвладний гравітації

Час підвладний гравітації

12 липня 2010 | 17:04

Німецькі та американські фізики довели, що явище, відоме як гравітаційне червоне зміщення, яке викликає уповільнення часу поблизу об'єкта із великою масою, приблизно дорівнює 7 у мінус 9 степені.

За словами дослідників, це доводить, що біг часу не є постійним у нашому Всесвіті. Він трансформується залежно від положення щодо великих тіл і гравітаційного тяжіння, яке ці величезні маси можуть надавати.

Перефразувавши слова вчених, можна зробити висновок, що годинник, який знаходиться поруч з масивним тілом або відчуває вплив великої гравітаційної сили, залежно від близькості до небесного тіла або сили гравітаційного тяжіння буде повільніше відраховувати час.

Авторами дослідження є доктор Хольгер Мюллер з Каліфорнійського університету міста Берклі, міністр США з енергетики Стівен Чу і доктор Ахім Петерсом з Берлінського університету Гумбольдта.

Але відкриття має декілька недоліків. Одне з них полягає в тому, що годинники обмежені ступенем гравітаційного тяжіння, яке викликає маса Землі. Тим не менш, завдяки надсучасним вимірювальним пристроям, учені змогли значно підвищити якість свого досвіду.

ВеликаяЭпоха.ru

Телепрограма