Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Британські історики знайшли резиденцію Короля Артура

Британські історики знайшли резиденцію Короля Артура

14 липня 2010 | 14:42

Британські історики стверджують, що знайшли знамениту фортецю Камелот і Круглий стіл Короля Артура на місці давньоримського амфітеатру в Честері на заході Англії.

Приводом для такого висновку стала знахідка вченими амфітеатру з каменем для страти і дерев'яного пам'ятника християнським мученикам.

Стіл нагадував величезну конструкцію з дерева та каменю, за якою збиралося понад тисяча осіб.

Історики вважають, що місцеві аристократи сиділи в першому ряду, а менш почесні люди займали місця на кам'яних лавках позаду.

Дослідники стверджують, що Камелот і Круглий стіл був побудований на місці римського амфітеатру, руїни якого використовувалися при будівництві, і нічого спільного з обіднім столом він не має.

"Ми знаємо, що Артур провів дві головних битви в місті, відомому як Місто Легіонів. Зараз відомо лише два таких місця. Одне з них - Сент-Олбанс, місцезнаходження іншого залишалося таємницею", - говорить дослідник Кріс Гіло.

Як стверджують вчені, в VI столітті чернець на ім'я Гільдас, що залишив найпершу згадку про життя Артура, писав одночасно про Місто Легіонів і усипальниці мучеників у ньому. Це і є вирішальним доказом того, що амфітеатр з усипальницею в Честері - місце збору суду Артура і його легендарного Круглого столу.

newsru.com

Телепрограма