Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Італійський хлопчик, якому всього 3 роки, вільно читає газети і журнали

Італійський хлопчик, якому всього 3 роки, вільно читає газети і журнали

19 липня 2010 | 14:51

Він щодня читає газети і журнали, переглядає сторінки телетексту за допомогою пульта дистанційного управління, а також дає деякі медичні рекомендації своїм рідним і друзям. На перший погляд у цих діях немає нічого незвичайного, якби не той факт, що все перераховане вище робить 3-річний італійський хлопчик. Більше того, його ніхто цьому не навчав, все відбулося природним шляхом у результаті простого спостереження за дорослими. Італійського хлопчика звати Етторе, а живе він у містечку Періньяно недалеко від Пізи.

Батьками маленького вундеркінда є 36-річна домогосподарка Даніелла і 44-річний Франческо, реставратор. Батько зізнався, що їм доводиться бути обережними при розмові, оскільки Етторе занадто жвавий і все вловлює занадто швидко. "Ми жартома навчили його алфавіту, але навіть не уявляли, що його знання так розширяться за короткий час. У 13 місяців він вже впізнавав багато моделей автомобілів, а після 2 років ми помітили, що він читає газети і телетекст на екрані. Спочатку ми подумали, що він просто запам'ятовує фрази і повторює їх. Потім ми зрозуміли, що він читає насправді", - розповів Франческо.

Про здібностях Етторе стало відомо й італійським лікарям.  "Як правило, подібні процеси відбуваються у більш старшому віці і відбуваються поступово. У випадку з Етторе все навпаки, його ніхто не вчив чого-небудь, проте він читає досить добре і зв'язно", - сказав Амеріго Челандроні, керівник відділення педіатрії та неонтологіі лікарні в Понтедера.

italia-ru.it 

Телепрограма