Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

У водах Ла-Маншу виявили нове Лохнеське чудовисько

У водах Ла-Маншу виявили нове Лохнеське чудовисько

5 серпня 2010 | 16:18

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в англійському графстві Девон британці на ім'я Джил Пірс вдалося сфотографувати велетенську істоту у водах Ла-Маншу. 

Це сталося в трьох десятках метрів від берега біля міста Пейнтон в затоці Тор-Бей, ланцюжок морських курортів на березі якого давно вже називають "англійської Рів'єрою". 

Цікаво, що сама Джил спочатку не знаходила на поверхні води нічого підозрілого. Як їй здавалося, вона просто зняла морську черепаху, яка підкралася до рибного косяка. Однак при перегляді фотографій з'ясувалося, що до черепахи ця істота не має відношення, і що вона куди більше схожа на плезіозавра. 

Незабаром знайшовся й другий свідок - житель Пейнтона на ім'я Грем Окслі, який протягом півгодини спостерігав за поведінкою дивної тварини у водах затоки, коли вигулював собаку на пляжі. 

Здебільшого істота знаходилася у воді, проте кожні п'ять хвилин спливала на поверхню. Врешті-решт, він кинувся додому за відеокамерою, але коли повернувся, то непроханий гість вже відпливав. Однак чоловік встиг побачити чорний виступ куполоподібної форми, який піднімався із води. На черепашачий панцир він схожий не був, оскільки мав не еліпсоподібну, а фактично круглу форму. 

У результаті свідки звернулися за консультацією до експертів. Спочатку керівник Програми різноманітності форм життя при Товаристві захисту морської фауни Пітер Річардсон вважав, що тварина все-таки могла бути черепахою, або шкірястою, або зеленою. Проте потім при більш уважному перегляді знімків він відкинув цю версію. 

"На даний момент це невідома істота, і ми просто не знаємо, ким би вона могла бути. Дві людини повідомили нам про те, що бачили її, що її довжина становить близько трьох метрів, що у неї маленька голова, а довжина шиї - 2,5 фути (76-77 сантиметрів). Судячи за знімками, істота виглядає так, як могла б виглядати Китова акула за умови, що її хвостовий плавець переплутали з головою. Проте люди, які її бачили, стверджують, що у неї і без того були великі плавники, а розмірами вона подібна до морського лева ", - повідомив Річардсон.

Подробности.ua

 

Телепрограма