Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

На Тайвані народилися лігри

На Тайвані народилися лігри

21 серпня 2010 | 17:06

У приватному зоопарку на Тайвані народилися лігри. Народження незвичайного гібрида - дитинчат тигриці і лева відбувається вкрай рідко і лише в умовах неволі.

УБенгальська тигриця на прізвисько Б'юті народила трійню. На жаль, вижити вдалося лише двом малюкам. Про діток, чий батько - африканський лев на прізвисько Сімба, доводиться дбати співробітникам зоопарку - мати відмовилася їх годувати.

Малюки лева і тигриці мають наукову назву - лігри. У зоопарках вони народжуються дуже рідко, а в природі поява таких тварин взагалі неможлива - адже тигри живуть в Індії, а леви - в Африці, за тисячі кілометрів.

Новоспечені батьки Сімба і Б'юті з дитинства жили в одній клітці і, на диво, дружили. Як розповів власник звіринця Хуан Ко-Нань, "звичайно, коли лева і тигра тримають разом, вони дуже агресивно ставляться один до одного, але ці двоє жили з дитинства разом". 

Дорослі лігри виглядають як величезний лев з нечіткими смужками. Вони можуть важити до 450 кілограм.

Власника приватного звіринця, де народилися лігри, можуть звинуватити в порушенні закону: в Тайвані вирощування і схрещування рідкісних тварин заборонено. Якщо в результаті розслідування власника зоопарку визнають винним, йому доведеться виплатити штраф у розмірі більше 1 500 доларів США.

Лігр - гібрид лева і тигриці. Самки лігри можуть давати потомство, що незвично для гібридів. Особини лігри зростають все життя і до старості можуть досягати розмірів до 3 метрів в довжину (без урахування хвоста). Незвичайний гігантизм лігри пояснюється тим, що в ДНК лева і тигриці є ген, що відповідає за зріст. У тигра і левиці цей ген відсутній.

Вперше гібриди тигрів стали з'являтися в XIX столітті в зоопарках, власники яких були зацікавлені в залученні відвідувачів у свої заклади і збільшенні прибутку. Зараз подібні гібриди все ще виникають в приватних зоопарках Китаю .Відомі гібриди між левом і тигром (частіше Амурським і бенгальським підвидом).

Телепрограма