Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Лихоманка західного Нілу прийшла до Росії

Лихоманка західного Нілу прийшла до Росії

30 серпня 2010 | 12:18

Шість росіян загинули від екзотичної африканської хвороби - лихоманки Західного Нілу. Про це повідомив головний державний санітарний лікар РФ Генадій Онищенко.

Перші випадки захворювання були зафіксовані у Волгоградській області, і ось шостий летальний результат стався у Ростовській області. Вперше це захворювання вийшло за межі Волгоградської області.

Лихоманкою Західного Нілу можна заразитися від комарів, в основному вона небезпечна для дітей молодшого віку і для літніх людей з ослабленим організмом. До речі, малярійні комарі атакують і Москву. 40% пацієнтів, що звернулися з ознаками цієї хвороби, - це люди у віці 40 років і вище. Як повідомлялося раніше, експерти вважають причиною поширення захворювання аномальну спеку, яка стояла майже два місяці в центральних областях Росії . "Зріст активних вогнищ пов'язаний, звичайно, з тією аномальної жарою, яка була в червні-серпні, що створило умови для розмноження популяції комарів", - сказав Онищенко.

Як повідомив головний санітарний лікар, з 16 до 25 серпня зареєстровано 160 випадків захворювання. Найбільше хворих у Волгоградській області - 125 осіб, з них 107 - з обласного центру. При цьому "всі випадки захворювань підтверджені лабораторно", зазначив глава Росспоживнагляду.

"Ми розраховуємо погасити це вогнище найближчим часом", - заспокоює росіян Онищенко. Для цього ведеться обробка територій спеціальними засобами проти комарів. Незважаючи на це, число хворих лихоманкою продовжує зростати, щодня виявляється до десяти нових хворих

Телепрограма