Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

У Підгорецькому замку будуть шукати привидів

У Підгорецькому замку будуть шукати привидів

31 серпня 2010 | 14:03

З 28 серпня в Підгорецькому замку на Львівщині починається робота американської дослідницької групи "Мисливці за привидами"  (Ghost Hunters International).

Члени команди будуть досліджувати паранормальні явища на території замкового комплексу, що були зафіксовані зараз, хоча відомі з розповідей з давніх часів.

За сприянням генерального директора Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького дослідник-краєзнавець Ігор Жук запросив американських "мисливців за привидами" досліджувати аномальні явища в Підгорецькому замку. Це вже буде п'яте дослідження Ігоря Жука за останні два роки з часу випадкової фіксації фотоапаратурою дивних об'єктів на території замку.

Поштовхом до більш глибокого дослідженя аномальних явищ в Підгорецькому замку став випадок, що стався 04.05.2008 року. У той день Борис Возницький та Ігор Жук разом з помічниками виїхали в Підгірці, щоб на місці визначити першочергові етапи роботи з відновлення пам'ятника садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення - Підгорецький парк. Фотозйомку тоді проводили зверху зі спеціально піднятої повітряної кулі. На фото частини території біля входу в підземелля був зафіксований невідомого походження прозорий силует людини. Для виключення випадкового дефекту фотографій або світлових відблисків від сонячних променів, об'єктива, інших предметів, -  провели спеціальні зйомки іншим обладнанням. На нових фото було зафіксовано світлове димчасте скупчення, а також світловий ефект, що дуже схожий на розпливчасті рядки тексту.

Протягом 2008-2010 років були запрошені чотири різні групи людей, які займаються як звичайними дослідженнями фізичних явищ спеціальною апаратурою, так і паранормальними явищами. Одне з досліджень замку було проведено командою популярної української телепередачі "Битва екстрасенсів". Дванадцять "екстрасенсів" намагалися відтворити давні події і пояснити дивний феномен Підгорецького замку. Двоє з них, а саме: фіналісти VI-й "Битви екстрасенсів"  Олена Курилова та Рената Сігі, будуть брати участь у нинішньому американському дослідженні та програмі "Мисливці за привидами".

Команда "Мисливці за привидами" (Ghost Hunters International) досліджує аномальні явища електронними приладами, які, на їхню думку, здатні зафіксувати ці дивні феномени. З часу заснування програми багато разів дослідники фіксували апаратурою незрозумілі явища, однак, виникнення більшості з них обгрунтовано пояснюється цілком природними причинами. Однак, серед досліджених випадків траплялися справжні феноменальні явища, які не мають наукового пояснення.

Під час досліджень буде використана спеціальна апаратура: пристрої, які здійснюють звукозапис, що вимірюють електромагнітні поля, радіоактивність. Термографічні камери, камери нічного бачення, портативні і статичні камери та інше спорядження. Значна кількість апаратів виконано на спецзамовлення, зокрема: геофон, який фіксує і описує вібрації; ЕМП вимірник, що створює аудіо ефект при змінах в електромагнітному полі; генератор "білого шуму та ін.

Телепрограма