Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Єдине в світі дитинча чорного леопарда

Єдине в світі дитинча чорного леопарда

27 вересня 2010 | 19:20

Рідкісний амурський леопард чорного кольору з'явився на світ в німецькому місті Ходенхаген в знаменитому сафарі-парку "Серенгеті".

Малюк, якого назвали Пульхен, став єдиною в посліді малечою чорного забарвлення. Він був набагато менше своїх братів, які не підпускали його до материнських грудей.

"Його мати і брати звичайного кольору - вони плямисті. Пульхен був менше всіх і виглядав нещасним і голодним. Брати його постійно ображали. З сім'єю він прожив всього 12 днів", - розповіла співробітниця зоопарку Регіна Хамза. Дитинча відлучили від матері і стали годувати штучно . Зараз малюкові вже майже три місяці. Він набрав вагу і виріс до 60 сантиметрів. Щодня о 15 годині працівники зоопарку влаштовують для відвідувачів "Серенгеті" і журналістів шоу годування Пульхена.

Амурський леопард - зникаюча тварина. За словами фахівців, в дикій природі їх залишилося не більше 40 особин, у зоопарках живуть трохи більше 200 тварин цього виду. Ці хижаки живуть в Сибіру, біля річки Амур, в Китаї та Північній Кореї. Великі самці можуть важити більше 150 кг.

Чорні амурські леопарди, яких називають пантерами, знаходяться на межі вимирання. Всього у світі їх налічується не більше п'яти. Через густу та красиву шерсть,  чорний леопард був дуже популярний серед мисливців. Також його внутрішні органи використовувалися в азіатській медицині.

Телепрограма